вівторок, 10 січня 2012 11:46

Спецтема: Кримінальна справа проти Кучми

Апеляційний суд візьметься за скасування справи проти Кучми

Апеляційний суд візьметься за скасування справи проти Кучми

Представник інтересів Мирослави Гонгадзе, вдови журналіста Георгія Гонгадзе, Валентина Теличенко підтвердила поширену ЗМІ інформацію, про те, що Апеляційний суд Києва 11 січня розгляне апеляцію на рішення Печерського районного суду Києва про закриття справи проти другого президента України (1994-2005) Леоніда Кучми.

"У середу о 14:50 Апеляційний суд розгляне скарги потерпілих і Генпрокуратури на рішення Печерського суду, яким скасовано постанову про порушення кримінальної справи щодо Кучми", - повідомила Теличенко.

Вона уточнила, що на засіданні Апеляційного суду в середу буде розглядатися її скарга, скарга потерпілого у справі Олексія Подольського, а також апеляція Генеральної прокуратури.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Справу Гонгадзе повісили на Януковича - Наливайченко

Як повідомлялося, Кримінальну справу стосовно Кучми було порушено 21 березня 2011 року. Він звинувачувався у перевищенні влади і службових повноважень, що призвели згодом до вбивства журналіста Гонгадзе.

13 грудня 2011 Печерський районний суд Києва визнав незаконним порушення кримінальної справи щодо Кучми і скасував відповідну постанову Генпрокуратури. Записи майора Мельниченка суд не визнав доказом у справі про вбивство Гонгадзе.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суддя вже прийняла рішення на користь Кучми - Подольський

19 грудня Генеральна прокуратура України подала апеляцію на рішення Печерського районного суду Києва про скасування постанови про порушення кримінальної справи стосовно Кучми.

Зараз ви читаєте новину «Апеляційний суд візьметься за скасування справи проти Кучми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути