понеділок, 24 жовтня 2011 14:01

Спецтема: Кримінальна справа проти Кучми

Адвокати Кучми апелюватимуть через визнання незаконними "плівок Мельниченка"

Адвокати Кучми апелюватимуть через визнання незаконними "плівок Мельниченка"

Адвокати другого президента України Леоніда Кучми мають намір апелювати до досудового слідства у зв'язку з рішенням Конституційного суду (КС), згідно з яким обвинувачення у злочині не може грунтуватися на даних, отриманих незаконним способом.

"Звичайно, будемо апелювати. Поки ще не зверталися, все знаходиться у стадії вивчення", - заявив захисник Кучми Віктор Петруненко.

"Роз'яснення Конституційного суду є обов'язковим для всіх органів правозастосування, і ми будемо його використовувати, як це належить за законом", - додав він.

Петруненко нагадав, що справа за обвинуваченням Кучми у перевищенні влади та службових повноважень, що призвело до вбивства журналіста Георгія Гонгадзе, знаходиться на стадії досудового слідства у провадженні Генеральної прокуратури. Адвокат не зміг відповісти на запитання, як може відреагувати досудове слідство на це рішення КС, оскільки всі звинувачення у цій справі побудовано на плівках екс-майора Держохорони Миколи Мельниченка.

"Записи, які надав Мельниченко, є сфальсифікованими. Тому вони у будь-якому випадку знаходяться поза межами закону. Для нас очевидно - це фальсифікат, і ми це будемо доводити", - в черговий раз підкреслив він.

Адвокат також нагадав, що раніше слідство визнало плівки Мельниченка речовими доказами, і вони є в розпорядженні слідства.

Петруненко не зміг спрогнозувати, чи буде справу передано до суду. "Чи справу бути передано до суду - це питання до слідства. Ми вважаємо, що підстави для кримінального переслідування Леоніда Даниловича Кучми немає", - сказав він.

Зазначимо, що Конституційний суд 21 жовтня оприлюднив рішення за поданням Служби безпеки України, згідно з яким обвинувачення у вчиненні злочину не може грунтуватися на даних, отриманих незаконним шляхом.

Зараз ви читаєте новину «Адвокати Кучми апелюватимуть через визнання незаконними "плівок Мельниченка" ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути