пʼятниця, 02 вересня 2011 12:04

Спецтема: Кримінальна справа проти Кучми

Пшонка: справу Кучми вже давно розслідувано

Пшонка: справу Кучми вже давно розслідувано

За фактом убивства журналіста Георгія Гонгадзе заведено п'ять кримінальних справ, крім того, наразі розслідується окрема кримінальна справа відносно екс-майора Держохорони Миколи Мельниченка, заявив генеральний прокурор Віктор Пшонка в Донецькій обласній прокуратурі в п'ятницю.

"Що стосується вбивства Гонгадзе, Кучми (справи відносно другого президента України Леоніда Кучми), Литвина (справи щодо спікера Верховної Ради Володимира Литвина) ... Відповідь на це питання вже була. По вбивству Гонгадзе є п'ять кримінальних справ. Перше - це працівники міліції, яких уже засуджено. Вони отримали своє покарання, тобто ті, які брали участь у вбивстві Гонгадзе. Друга кримінальна справу Пукача, який є співучасником цього вбивства (щодо екс-голови департаменту зовнішнього спостереження МВС України Олексія Пукача) розглядається в суді", - розповів генпрокурор.

"Третя справа - це справа Кравченка (міністр внутрішніх справ Юрій Кравченко), яка йшла в суд разом зі справою Пукача, але суд вирішив виділити цю справу (де Кравченко виступає як співучасник убивства). Четверта кримінальна справа - це Кучма - перевищення службових повноважень. Справу цю розслідувано, матеріали надані Кучмі і його адвокатам, вони наразі ознайомлюються з томами кримінальної справи ", - додав він.

За словами Пшонки, процес ознайомлення екс-президента Кучми з цими томами кримінальної справи триває, але він також підкреслив, що у прокурора є право через суд скоротити час ознайомлення Кучми з матеріалами кримінальної справи.

П'ятою кримінальною справою, за словами Пшонки, є фактова по вбивству Гонгадзе: "І в цій п'ятій кримінальній справі все, що стосується можливих замовників, організаторів убивства". Генпрокурор підкреслив, що ця справа також розслідується окремо.

"І плюс є ще кримінальна справа щодо Мельниченка, яку зараз розслідує слідче управління СБУ", - додав Пшонка.

За фактом вбивства журналіста Георгія Гонгадзе заведено п'ять кримінальних справ, крім того, в даний час розслідується окрема кримінальна справа відносно екс-майора Держохорони Миколи Мельниченка, заявив генеральний прокурор Віктор Пшонка в Донецькій обласній прокуратурі в п'ятницю.

"Що стосується вбивства Гонгадзе, Кучми (справи відносно другого президента України Леоніда Кучми), Литвина (справи щодо спікера Верховної Ради Володимира Литвина) ... Відповідь на це питання вже було. По вбивству Гонгадзе є п'ять кримінальних справ. Перше - це працівники міліції , які вже засуджені. Вони отримали своє покарання, тобто ті, які брали участь у вбивстві Гонгадзе. Другу кримінальну справу Пукача (щодо екс-глави департаменту зовнішнього спостереження МВС України Олексія Пукача) розглядається в суді, який є співучасником цього вбивства ", - розповів генпрокурор.

"Третя справа - це справа Кравченко (міністр внутрішніх справ Юрій Кравченко), яке йшло в суд разом зі справою Пукача, але суд вирішив виділити цю справу (де Кравченко виступає, як співучасник вбивства). Четверте кримінальна справа - це Кучма - перевищення службових повноважень . Справа ця розслідувана, матеріали надані Кучмі і його адвокатам, вони в даний момент ознайомлюються з томами кримінальної справи ", - додав він.

За словами Пшонки, процес ознайомлення екс-президента Кучми з цими томами кримінальної справи триває, але він також підкреслив, що у прокурора є право через суд скоротити час ознайомлення Кучми з матеріалами кримінальної справи.

П'ятим кримінальною справою, за словами В. Пшонки, є фактова по вбивству Гонгадзе: "І в цьому п'ята кримінальній справі все, що стосується можливих замовників, організаторів убивства". Генпрокурор підкреслив, що ця справа також розслідується окремо.

"І плюс є ще кримінальну справу за Мельниченко, яке в даний момент розслідує слідче управління СБУ", - додав Пшонка.
Зараз ви читаєте новину «Пшонка: справу Кучми вже давно розслідувано». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути