пʼятниця, 02 вересня 2011 06:30

Пукач назвав замовників убивства Ґонґадзе

Печерський райсуд Києва продовжує розглядати у закритому режимі справу 58-річного Олексія Пукача, колишнього начальника департаменту зовнішньої розвідки Міністерства внутрішніх справ. Його звинувачують у вбивстві 2000-го журналіста Георгія Ґонґадзе.

Пукача почали допитувати у вівторок. Він зізнався у вбивстві Ґонґадзе. Назвав прізвища замовників.

— Чітко сказав, що це Леонід Кучма. Назвав Володимира Литвина і Юрія Кравченка, — розповідає потерпілий журналіст і правозахисник 54-річний Олексій Подольський. 2000-го Пукач викрав його, вивіз до лісу та побив. — Пукач сказав: "Після того, як я вбив Ґонґадзе, поїхав, зустрічався із замовниками вбивства. На цій зустрічі був Литвин. І мене представили Литвину: це той самий хлопець, начальник нашої розвідки, який вивіз і вбив Ґонґадзе. На що Литвин сказав: "Я знаю". При цьому кивав головою".

Олексій Пукач також заявив, що вбивством Ґонґадзе попередив державний переворот, який готували журналісти Олена Притула, Олексій Подольський та Ґонгадзе.

— Пукач морочить нам голову та намагається забити баки, — каже адвокат 42-річна Валентина Теличенко. Вона представляє інтереси Мирослави Ґонґадзе, дружини вбитого журналіста. — Навмисне не відповідає на запитання, говорить нечітко. Поводиться так, щоб налаштувати проти себе всіх учасників процесу й суд. Можливо, хоче втомити нас, щоб ми відмовилися від цього процесу. Може, прагне скинути вину на інших й уникнути довічного ув'язнення.

Суд над Пукачем відбувається у закритому режимі.

— Думаю, їм просто треба прикрити неякісну роботу слідчих та не допустити такої ганьби як у справах Тимошенко та Луценка, — пояснює Теличенко.

Обвинувачення Кучми у замовленні вбивства є наклепом, стверджує його адвокат Віктор Петруненко.

Зараз ви читаєте новину «Пукач назвав замовників убивства Ґонґадзе». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути