Ексклюзиви
субота, 11 лютого 2012 11:08

В Інтернеті поширюються чутки про вбивство Кім Чен Іна

В Інтернеті поширюються чутки про вбивство Кім Чен Іна

Користувачі американського сервісу мікроблогів Twitter і його китайського аналога Sina Weibo в ніч з п'ятниці на суботу активно поширюють чутки про вбивство нового лідера КНДР Кім Чен Іна.

Офіційних коментарів від керівництва КНДР не надходить, мовчить і офіційне агентство ЦТАК. ЦРУ рапортує про те, що по каналах спецслужб підтвердженнь чуток поки не знайдено, повідомляє РИА "Новости".

Американські офіційні особи відкинули як неправдоподібні поширені на сайтах мікроблогів повідомлення про те, що новий лідер КНДР Кім Чен Ін був убитий в Пекіні. Американські телеканали наводять слова офіційних осіб США, згідно з якими "американські експерти постійно стежать за ситуацією на Корейському півострові, і останнім часом вони не помітили нічого, що могло б підтвердити достовірність цього твіту", повідомляє ВВС.

Аналітики вважають ці повідомлення неправдоподібними.

Кім Чен Ін зайняв пост керівника КНДР в грудні 2011 року після смерті свого батька Кім Чен Іра. Згідно з інформацією, що було поширене на сайтах мікроблогів, замах на Кім Чен Іна нібито стався в посольстві Північної Кореї в Пекіні рано вранці в суботу за місцевим часом, а його вбивці були застрелені охоронцями.

Вважається, що спочатку чутки про смерть Кім Чен Іна з'явилися на китайському сервісі Weibo. Причиною вважається те, що близько посольства КНДР у Китаї вранці у суботу за місцевим часом почали скупчуватися тоновані автомобілі, кількість яких перевищила кілька десятків. Пізніше чутки були підхоплені користувачами сервісу Twitter.

Зараз ви читаєте новину «В Інтернеті поширюються чутки про вбивство Кім Чен Іна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути