четвер, 16 лютого 2012 13:31

У КНДР не ховають чиновників: країна святкує день народження Кім Чен Іра
8

Фото: Фото: Reuters

Міністр торгівлі КНДР Кім Бон Чер і ще чотири високопоставлених північнокорейських чиновника загинули в катастрофі вертольота, який перевозив подарунки від керівництва країни на один з віддалених островів, стверджують південнокорейські ЗМІ. За їхніми даними, інцидент стався ще 14 лютого, але загиблих досі не ховають - в країні святкують ювілей покійного лідера Кім Чен Іра.

Про загибель чиновників південнокорейським журналістам розповіли анонімні джерела в КНДР. Як стверджується, катастрофа сталася на острові Сундон недалеко від китайського кордону. Церемонію передачі подарунків передбачалося зняти для трансляції по центральному телебаченню країни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кім Чен Ин у школі прикидався сином водія

Повідомляється, що вертоліт під час посадки зачепив хвостовою частиною скелю і впав на землю. Екіпаж машини та журналісти встигли вибратися, але потім вертоліт вибухнув. В результаті загинули міністр торгівлі, глава торгового відомства провінції Пхенан-Пукто і три інших чиновника.

Але поки похорони загиблих відкладені, - в КНДР зараз широко відзначається 70-річний ювілей покійного лідера країни Кім Чен Іра. Чиновники будуть поховані не раніше закінчення свят.

Кім Чен Ір народився 16 лютого 1942 року - формально в цей день в КНДР відзначається свято "Дня сяючою зірки". При цьому культ особистості колишнього вождя триває і після його відходу з життя. Зокрема, в Північній Кореї вже з'явилася його перша посмертна статуя, а днями йому посмертно надали звання генералісимуса.

Зараз ви читаєте новину «У КНДР не ховають чиновників: країна святкує день народження Кім Чен Іра». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути