Ексклюзиви
середа, 05 грудня 2012 07:40

На утримання Януковича українці цьогоріч витратили 635 млн грн

На утримання Януковича українці цьогоріч витратили  635 млн грн
Янукович в Межигір'ї ФОТО: korrespondent.net

У 2012 році для забезпечення життєдіяльності президента Віктора Януковича і його клерків Державне управління справами і інші структури закупили на тендерах робіт, товарів і послуг на 635 млн грн. Про це повідомляється "Віснику державних закупівель".

У 2010 році на ці цілі витратили 1,42 млрд грн. Для порівняння, на утримання державної служби розвідки України в 2012-м з держбюджету витратили 531 млн грн.

Як пише Forbes.ua, жоден тендер на будівництво і реконструкцію президентських об'єктів не був проведений за процедурою відкритих торгів. Всі торги проводилися неконкурентною процедурою закупівлі у одного учасника". "Це дозволяло не витрачати час на пояснення з приводу вибору саме цього підрядника і не оприлюднювати технічне завдання тендеру. Адже саме з цього документа стає зрозуміло, які саме роботи і матеріали замовлені. Це дозволяє судити про справедливості ціноутворення в кожному конкретному випадку і рівні розкоші на тому чи іншому об'єкті. Але не у випадку з президентом", - відзначає видання.

Сума витрат не враховує ще й потенційну вигоду бюджету, упущену з вини президента і обслуговуючих його структур, продовжує видання. "Наприклад, держава могла продати чотири розкішні броньовані "Мерседеса", вилучені митницею. Але замість цього Кабмін безкоштовно передав їх Держуправлінню справами. Держава могла продати або віддати в платну оренду 30 000 га мисливських угідь біля "Сухолуччя" під Києвом і 9000 га біля Ведмідь-гори в Криму. Замість цього заповідники були безкоштовно передані на 49 років в користування "президентського" товариства мисливців і рибалок "Кедр", - пише Forbes.ua.

Зараз ви читаєте новину «На утримання Януковича українці цьогоріч витратили 635 млн грн ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути