пʼятниця, 16 листопада 2012 00:15

До приїзду Януковича ставлять нові паркани

— Це міськвиконком дав команду. Ми нічого не платимо. Все самі роблять. Лише попередили, що будуть ставити новий паркан, — каже черкаска Марина Лебедєва.

У середу по обіді біля її двору на вул. Менделєєва працівники комунальних служб міста роблять дерев'яний паркан. Жінка живе навпроти нового обласного діагностично-консультативного центру. На його відкриття 20 листопада очікують президента Віктора Януковича.

Біля дороги лежить стос секцій паркану. Від магазину двір уже загородили. Залишилося поставити з боку дороги.

— Чекаємо, доки затвердіє асфальт. Так сталося, що обидві бригади в один день роблять. Закопаємо стовпи і прибиватимемо секції. До кінця дня зробимо, — каже 55-річний Анатолій Буяков із комунального підприємства "Черкаське експлуатаційно-лінійне управління автомобільних шляхів".

Уздовж дворів прокладають новий тротуар.

— Юрій Вікторович, будь ласка, бачите, до хвіртки земля, там болото в дощ. Діти вимазують обув. Ми скільки живемо, скільки й мучимося. Можна там покласти асфальт? — просить Лебедєва 52-річного Юрія Собачка, начальника відділу охорони праці управління автомобільних шляхів.

— Коля, кинь туди метр на метр, — каже Собачко.

— То треба ж щось принести, — говорять дорожники.

— То що, відро треба? — уточнює жінка.

— Заінтєрєсувать, — сміється один із працівників. Утрамбовує квадратний метр асфальту. — А то всі на халяву примазуються.

Поблизу лікарні прокладають близько 100 м тротуару завширшки 1,5 м.

— Тут не було ніякого. Команду начальство дало, то й робимо, — каже Юрій Вікторович.

По новому тротуару проходять кілька дівчат. Каблуки застряють в асфальті. Переходять на протилежний бік. Там зводять паркан із фундаментом, обкладають його плиткою. Ворота до діагностично-консультативного центру з кованим візерунком виноградної лози.

Центр будують за 36 млн грн. Гроші виділила держава. Ще стільки ж витратять на обладнання. Діагностично-консультативний центр матиме прилад для магнітно-резонансної томографії, комп'ютерний томограф. На 6 тис кв. м розташують перинатальний центр, приймальне й генетичне відділення, лабораторії. Обстеження для жителів області буде безкоштовне. За добу зможуть приймати близько тисячі осіб. Це майже в сім раз більше, ніж теперішня обласна лікарня. Працювати на повну потужність центр має з наступного року.

Зараз ви читаєте новину «До приїзду Януковича ставлять нові паркани ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути