Ексклюзиви
понеділок, 12 листопада 2018 14:34

На третій рік роботи генпрокуром Луценко визнав: "великої риби" немає

На третій рік роботи генпрокуром Луценко визнав: "великої риби" немає
"Немає "великої риби". Ну правда, немає", каже генпрокурор Юрій Луценко. Фото: УНІАН

Правоохоронці досі не зловили "велику рибу". Про це сказав генпрокурор Юрій Луценко на засіданні Ради регіонального розвитку під головуванням президента.

"Порядок наводиться. Чому ж тоді нас так гостро критикують? З моєї точки зору, тому що затягнулися очікування результатів від САП і НАБУ. 3 роки існування цих інституцій поки що не вилилися у жоден серйозний вирок і в жодні серйозно повернуті гроші до бюджету. Західні партнери критикують - немає "великої риби". Але правда, немає. Це функція саме тої інституції, яку фактично не дозволяється навіть критикувати", - заявив керівник ГПУ.

Водночас Луценко заявив про "тисячі засуджених корупціонерів" і "мільярди повернутих грошей".

"Найбільшим джерелом корупції в Україні є невиправдано великий державний сектор. 3 тисячі державних підприємств, 60% яких офіційно не прибуткові. Це і є головне джерело корупції. Бо ці підприємства неприбуткові для держави, а для своїх партійних босів вони - дуже прибуткові.

Тому велика приватизація - єдина негайна відповідь на боротьбу з корупцією в країні. Вона замінить тисячу посаджених корупціонерів і сотню "великої риби", - заявив генпрокурор.

Луценко зауважив, що прокуратура бореться з корупціонерами від рівня сільради до заступника голови облдержадміністрації.

"Завдякі спільній роботі ГПУ, МВС, СБУ і ДФС (мені не соромно дивитися в очі українцям) маємо 2500 вироків з корупції за часи, поки перебуваю на своїй посаді. Маємо 60 мільярдів гривень, повернутих до державного бюджету, 100 тисяч гектарів землі, повернутої із брудних рук", - сказав генпрокурор.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи справді Луценко зібрав речі з генпрокурорського столу?

Юрій Луценко очолив Генеральну прокуратуру позаторік у травні. До цього був головою фракції "Блок Петра Порошенка". Ішов другим у партійному списку на парламентських виборах 2014-го.

На початку своєї прокурорської каденції заявляв: "Це відновлення довіри і початок "великої риболовлі" на велику рибу. Я не великий рибак у житті, але ніколи не ходив із наміром зловити конкретну рибу. Просто наживлював гачок і закидував його в озеро. Тут аналогічно - підхід до всіх однаковий. До чиновників і колишньої, і нинішньої влади. Спрацьовує одна наживка - незаконне збагачення" .

Зараз ви читаєте новину «На третій рік роботи генпрокуром Луценко визнав: "великої риби" немає». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути