вівторок, 08 квітня 2014 16:15

МЗС України: нам не потрібна Конституція по-російськи

МЗС України: нам не потрібна Конституція по-російськи

Загострення ситуації в окремих містах сходу і півдня України інспіроване ззовні та викликане підривною діяльністю Російської Федерації.

Про це заявляють в МЗС України.

"До здійснення провокацій залучені угруповання, які керуються російськими спецслужбами.

Агресивні дії, що ставлять під загрозу життя і безпеку українських громадян, активізація сепаратистських сил та участь у протиправних діях громадян Росії свідчать про намір здійснити другий етап окупації України.

Диверсійна робота супроводжується масштабною пропагандистською кампанією, яка цинічно спотворює факти, застосовує шантаж і погрози, поширює відверту неправду та має на меті виправдати втручання у внутрішні справи України.

Ескалація становища мала призвести до кровопролиття та силового протистояння. Цей привід планувалося використати для подальшої агресії.

Підірвати спокій мала й маячня про появу "американських спецназівців" для подолання дій заколотників. Ці спекуляції свідчать про глибоко уражений спецопераціями спосіб мислення російської агентури", - йдеться в заяві.

В МЗС також наголошують, що Україна вітає масштабну світову солідарність на захист свого суверенітету, територіальної цілісності і непорушності кордонів. Нашими спільними силами має керувати впевненість та тверда готовність повернути Росію до цивілізованого поля відносин, права і співіснування держав. 

"Україна вимагає від Російської Федерації негайно припинити втручання у внутрішні справи України та виконати публічні зобов'язання про деескалацію ситуації", - повідомляє МЗС.

Зазначається, що Україна готова до міжнародного врегулювання та діалогу в тих форматах, які здатні забезпечити практичні результати в чітко визначеній часовій перспективі.

"Питання, що належать до суверенного права українського народу здійснювати власну внутрішню і зовнішню політику, не можуть бути предметом переговорів. Застерігаємо російську сторону від нав'язливих спроб вигадати для України свою конституцію. Ці наміри не мають нічого спільного з інтересами наших громадян. Вони відображують план окупації та застою" , - зазначили у відомстві.

Зараз ви читаєте новину «МЗС України: нам не потрібна Конституція по-російськи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути