понеділок, 07 травня 2007 12:20

Мороз запропонував "Регіонам" і "Нашій Україні" створити коаліцію у діючому парламенті

Голова Верховної Ради Олександр Мороз пропонує Партії регіонів та "Нашій Україні" замість організації дострокових виборів провести переговори про створення коаліції у парламенті. Про це він сказав під час виступу круглого столу в Українському домі.

"Бізнес домовляється, йому не цікаві кольори прапорів, йому потрібна вигода, тому виникла проблема виборів. Зараз не зовсім зрозуміла позиція Партії регіонів, але думаю, Віктор Янукович її пояснить і все стане на свої місця", - зазначив Мороз.

За словами спікера, підсумки дострокових виборів будуть "майже такими як у 2006 році": "Найбільше голосів набере Партія регіонів".

"Отже якщо вибори відбудуться, президенту і його найближчому бізнесовому оточенню доведеться домовлятися з цією силою. Тема Майдану вже нікому не заважатиме", - зазначив Мороз.

"Тоді природно виникає кілька питань: навіщо даремно витрачати бюджетні гроші, морочити людей, дурити їх нібито потрібними чесними виборами, якщо вони знають, що голоси знову будуть пораховані інакше, навіщо руйнувати економіку, ризикувати державою задля бізнесової вигоди кількох усім відомих персонажів", - додав він.

Мороз запропонував провести переговори щодо створення коаліції між Партією регіонів та "Нашою Україною": "Тим паче, що договір підписаний ще рік тому".

"Якщо домовитесь - проблем немає, ми вийдемо з коаліції, звільнимо для вас таку перспективу. Це дешевше, скоріше, а головне - це буде відверта, зрозуміла для виборців справа", - зазначив спікер.

"Якщо домовитись відразу не вдасться, то через місяць після припинення діяльності коаліції з"явиться у президента підстава для проведення позачергових виборів, і буде збережено конституційний порядок, без шулерства і без потреби главі держави з розумним виглядом говорити про те, що купи не держиться відносно Конституції і прав, бо соромно це слухати", - додав він.

"Давайте або скасуємо усе, що було видано з 2 квітня, або якщо йти на вибори, то йти одночасно на вибори і парламенту, і президента, але перед цим змінивши законодавство", - запропонував спікер, повідомляє Українська правда.


Зараз ви читаєте новину «Мороз запропонував "Регіонам" і "Нашій Україні" створити коаліцію у діючому парламенті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути