Ексклюзиви
пʼятниця, 11 травня 2007 10:01

Мороз вимагає призупинити переговори коаліції з Ющенком

Голова Верховної Ради Олександр Мороз за призупинення переговорів коаліції з опозицією й Президентом Віктором Ющенком до скасування указів Президента про звільнення суддів Конституційного Суду.

Про це повідомила прес-служба Ради.

На думку Мороза, кількість антиконституційних указів Ющенка стосовно представників судової влади говорить про твердий намір ліквідувати судову владу в Україні.

"Прем"єр-міністр Віктор Янукович як представник коаліції національної єдності, зробив кроки для досягнення компромісу із Президентом, іноді навіть жертвуючи інтересами політичних сил, які входять до складу парламентської більшості. Але цей крок назустріч наштовхнувся на черговий незаконний указ Президента всупереч всім домовленостям", - цитує прес-служба Мороза.

Спікер вважає, що Ющенко здійснює заготовлений план, і тому із самого початку тільки імітував пошук компромісу.

"Він не виконав і не має наміру виконувати дані обіцянки, в однобічному порядку послідовно приймаючи рішення, які сприяють нагнітанню політичного протистояння", - сказав Мороз.

Спікер переконаний, що тільки рішення Конституційного Суду може стати початком компромісу й повернути ситуацію в правове поле.

"Тому вважаю за доцільне призупинити всі формальні й неформальні переговори із Президентом доти, поки не буде відновлений статус-кво Конституційного Суду, поки Ющенко і його команда не зупинять ганебну практику тиску на суддів КС, поки Президент не скасує всі свої неконституційні укази щодо представників судової влади", - сказав Мороз.

10 травня Ющенко звільнив суддю Конституційного Суду Володимира Іващенка.

1 травня Ющенко своїм указом звільнив Станік, а 30 квітня - Пшеничного за порушення присяги, повідомляють Українські новини.


Зараз ви читаєте новину «Мороз вимагає призупинити переговори коаліції з Ющенком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути