середа, 13 вересня 2006 12:22

Мороз: Мельниченко вже в Україні

 

Голова Верховної Ради України Олександр Мороз сьогодні повідомив, що колишній майор Держохорони Микола Мельниченко уже перебуває в Україні.

За словами спікера, не виключено, що Мельниченко візьме участь у заслуховуванні інформації генерального прокурора Олександра Медведька щодо розслідування справи про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе.

Нагадаємо, що у ВР зареєстровано проект постанови про заслуховування інформації з даного питання в п"ятницю, 15 вересня.

Адвокат Мельниченка Павло Сичов сьогодні заявив про готовність свого підзахисного взяти участь 15 вересня в парламентських слуханнях про хід розслідування справи Гонгадзе в разі гарантування йому безпеки перебування на території України.

Нагадаємо, що 7 вересня Мороз звернувся з листом до Посольства США з проханням посприяти приїзду Мельниченка в Україну.

За словами спікера, в його листі йшлося про необхідність допомогти Мельниченку в безперешкодному отриманні візи для повернення в Україну.

Тоді ж голова ВР сказав, що необхідно поставити "юридичну крапку" у справі про вбивство Гонгадзе.

Мороз наголосив, що потрібно дати відповіді на запитання щодо причетності колишнього Президента України (Кучми - "ГПУ") та керівника Адміністрації Президента (Литвина - "ГПУ").

– Я ж ніде не говорив, що вони давали команду вбити людину, але те, що із того кабінету (Кучми - "ГПУ") починалася ця історія, знають всі, - заявив Мороз.

За його словами, "поставимо крапки та скажемо – так – вони винні".

Голова ВР зазначив, що не знає, коли приїде Мельниченко, оскільки особисто з ним не розмовляв, але розмову із Мельниченком мав член фракції СПУ Іван Бокий.

Мороз сказав, що не виключена можливість заслуховування у парламенті експертів, котрі робили експертизу у справі Гонгадзе.

Він також сказав, що готовий свідчити в суді, але тільки в тому аспекті, що стосується ситуації, коли він попереджав Гонгадзе, що за ним стежать, і пропонував йому звернутися до Генпрокуратури.

Мороз підкреслив, що ніколи не відмовлявся давати свідчення Генпрокуратурі, "коли вони зверталися".

За матеріалами: "Газета по-українськи", УНІАН

Зараз ви читаєте новину «Мороз: Мельниченко вже в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути