Ексклюзиви
понеділок, 27 січня 2020 10:57

Монастирський розповів, чи користується послугами олігарха з ери Януковича

Монастирський розповів, чи користується послугами олігарха з ери Януковича
Хорошковський з тих людей, які йдучи з посади, серйозно лишаються в орбіті влади, – Монастирський. ФОТО: "Українські фото"

Голова комітету парламенту з питань правоохоронної діяльності Денис Монастирський не користувався послугами ексголови Служби безпеки, ексміністра фінансів, українського олігарха Валерія Хорошковського, який є радником Офісу президента.

Про це він розповів в інтерв'ю "РБК-Україна".

"Валерій Хорошковський, наскільки всім відомо, радник Офісу президента. Зокрема Андрій Богдан про це говорив у своїх інтерв'ю. Я особисто не користувався послугами Валерія Хорошковського в плані рекомендацій. Це один з тих людей, яких я мав на увазі, коли говорив про керівників структури, які, йдучи з посади, серйозно залишаються в орбіті влади", – сказав Монастирський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хорошковський з ери Януковича їздив до Офісу Зеленського — "Схеми"

"Але будь-який вплив зазвичай закінчується кадровими призначеннями, які були при його керівництві. Природно, що за останні десять років у структурі, а вона досить стабільна, залишилося багато кадрів усіх керівників СБУ. Тому сказати, що впливу взагалі в цілому немає – було б несправедливо. Мені здається, що вплив є, але він однозначно не вирішальний".

Про те, що Офіс президента користується консультаціями Хорошковського Андрій Богдан розповів в інтерв'ю "Українській правді", яке вийшо у жовтні 2019-го.

Він консультує Офіс з питань роботи митниці, якою керує Максим Нєфьодов.

"Так, він нас консультує. Але реальним керівником митниці є Максим Нефьодов. Я в нього дуже сильно вірю, і це моє особисте, і надія, до якої я доклав максимум зусиль, щоб дати можливість йому працювати, щоб він реалізував ці свої ідеї".

Раніше про візити Хорошовського до Офісу дізналися розслідувачі програми "Схеми". До цього він не з'являвся на публіці впродовж п'яти років.

Хорошковський був головою Служби безпеки України за Віктора Януковича, міністром фінансів в уряді Миколи Азарова.2011-го журнал "Фокус" оцінив статки Хорошковського в $430,1 млн. Він посів 42-е місце в їхньому рейтингу.

Зараз ви читаєте новину «Монастирський розповів, чи користується послугами олігарха з ери Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути