пʼятниця, 11 жовтня 2019 09:59

Хорошковський з ери Януковича їздив до Офісу Зеленського — "Схеми"

Хорошковський з ери Януковича їздив до Офісу Зеленського — "Схеми"
За час президентства Зеленського Хорошковський 6 разів літав до Києва. ФОТО: Адміністрація президента

Екс-глава СБУ, міністр фінансів в уряді Миколи Азарова Валерій Хорошковський їздив до Офісу президента Володимира Зеленського на вулицю Банкову. Публічно він не з'являвся 5 років.

Його присутність зафіксували журналісти-розслідувачі програми "Схеми".

30 вересня Хорошковський прилетів з Лондона до Києва одним із найдорожчих приватних літаків Falcon 7x. Разом із ним прилетів його давній соратник, екс-співвласник "Кварталу 95", який 2018-го отримав посаду в російському "Сбербанку" в Україні — Ярослав Порохняк.

Наступного дня кортеж Хорошковського рухався Обухівською трасою, а потім звернув до Офісу президента.

За час президентства Зеленського він 6 разів літав до Києва. Востаннє — 9 жовтня. За останні 3 роки п'ятого президента Петра Порошенка на посаді Хорошковський двічі літав в Україну.

"Натомість літак "Фалькон" із іменним гербом Хорошковського регулярно відвідував Москву. Лише цьогоріч був там 4 рази. А за останні 3 роки сумарно 16 разів. Про це свідчать дані відкритого онлайн-сервісу відстеження повітряних суден Plane Finder", — вказують журналісти.

В Україні Хорошковський курує роботу росбанків, додають вони.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Богдан допомагав Януковичу монополізувати владу - ЗМІ

"Із паном Хорошковським я дійсно зустрічався на Банковій. Я цього не приховую. До нього було одне дуже серйозне питання – і це дуже серйозне питання ми з ним обговорювали. Я не можу поки сказати, яке – якщо можна. Ніякої посади не може бути. Він не є моїм радником, він не впливає на мою команду. Зустріч стосувалася – ви з часом знатимете, з приводу чого відбувалася ця зустріч, коли ми з вами побачимо її результат. Ця зустріч – ні про жодні посади, ні про жодні тіньові домовленості. Це нас не цікавить. Зустріч була особиста", — відповів Зеленський на запитання щодо Хорошковського на прес-марафоні 10 жовтня.

Сам Хорошковський дав приблизно таку ж відповідь журналістам: "Я думаю, що вам стане це (причини візиту до ОП. — Gazeta.ua) відомо пізніше".

"Я бізнесом і не перестаю займатися протягом останніх цих 7 років. А щодо того, що я повернувся, то я повертався і раніше. У мене є дуже багато сфер інтересів, у тому числі і за кордоном, тому я як приїжджав, так і приїжджатиму, як від'їжджав, так і від'їжджатиму", — сказав екс-політик.

2011-го журнал "Фокус" оцінив статки Хорошковського в $430,1 млн. Він посів 42-е місце в їхньому рейтингу.

Зараз ви читаєте новину «Хорошковський з ери Януковича їздив до Офісу Зеленського — "Схеми"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути