четвер, 18 жовтня 2007 12:05

Між Ахметовим і Януковичем почалася боротьба за Ющенка

Між Ахметовим і Януковичем почалася боротьба за Ющенка
 Між крилом Ріната Ахметова і крилом Віктора Януковича у Партії регіонів (ПР) розгорається боротьба за золоту акцію для Юлії Тимошенко і Віктора Ющенка. Про це повідомило джерело "і" у секретаріаті президента, пише газета "Экономические Известия".

"Віктор Ющенко абсолютно свідомо ставиться до того, що 228 голосів — це украй мало для ефективної коаліції",  - сказало джерело.

Джерело сказало, що, на думку президента, для вирішення великих проблем (нова Конституція, врегулювання відносин між гілками влади, владою і опозицією, імперативний мандат, відміна депутатської недоторканності і привілеїв і т. д.) у країні не обов"язково потрібна формальна коаліція — достатньо ситуативної, пише видання.

"У цій ситуації Ющенко робить ставку на помірне крило ПР, яке він бачить в особі Ріната Ахметова і його команди. Хоч і у переговорах з синіми у Віктора Ющенка не все гладко — у Ахметова є свої жорсткі вимоги. Єдине, що їх точно об"єднує, - прагнення до стабільності на різних рівнях влади", - наголосило  джерело.

Він стверджує, що глава  держави не для красного слівця робить заклик до частини парламенту, яка може опинитися в опозиції: "Президент намагається створити такі умови у Раді, щоб навіть за граничної коаліції законодавча робота здійснювалася нормально і стабільно".

Відзначимо, що напередодні прем"єр Віктор Янукович заявив, що у новій Раді неможливо створити одноколірну коаліцію: "Ми докладатимемо зусиль, щоб об"єднати Україну і щоб люди могли стабільно жити, а влада — ефективно працювати".

На думку ще одного джерела "і" у секретаріаті, заява прем"єра свідчить про те, що він включився у жорстку боротьбу з Рінатом Ахметовим за лояльність президента. "Залишається відкритим питання: Янукович опонує помірному крилу ПР чи ні? В цьому відношенні Янукович веде боротьбу за своє місце у ПР. Але президент поки що недовірливо і насторожено настроєний до нинішнього прем"єра", - сказало джерело газети.

За його словами, Віктор Ющенко шукатиме голоси, яких не вистачає йому для голосування з ключових питань, також у Блоці Литвина: "Екс-спікер ВР не хоче формально входити в якусь коаліцію. Адже Литвин розуміє, що він буде найменшим партнером серед всіх і що його думка рідко буде вирішальною. Це не відповідає амбіціям Литвина, але до різного роду ситуативного співробітництва він готовий".

Вчорашня заява Віктора Януковича, на думку джерела, спровокована також тим, що той не вірить обіцянкам глави держави і лідерів БЮТ і НУНС створити прийнятні умови для опозиції: "Сумніви прем"єра зрозумілі — і раніше таких умов не було, і зараз їх поки що немає. Це одна з тем його особистих переговорів з президентом: опозиція має стати надійним контролюючим інструментом з перших днів роботи Ради VI скликання", пише газета.

Зараз ви читаєте новину «Між Ахметовим і Януковичем почалася боротьба за Ющенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути