середа, 17 жовтня 2007 16:29

Коаліціонери потурбувалися про долю Януковича

Лідер "Нашої України - Народної самооборони" В"ячеслав Кириленко заявляє, що в коаліційній угоді передбачені чітко обумовлені широкі права для опозиції.

"Прямо в угоді про коаліцію демократичних сил ми передбачили права для опозиції... Ми турбувалися про те, щоб ті, хто буде в парламентській опозиції, могли чітко реалізовувати свої права", - підкреслив Кириленко.

Він відзначив, що в регламенті діяльності коаліції передбачений розділ про безпосередні широкі права парламентської опозиції.

"Навіть передбачені конкретні пункти. А саме: право на представництво в керівництві Верховної Ради України і її органів, участь в здійсненні парламентського контролю, участь парламентської опозиції в бюджетному процесі, право на створення опозиційного уряду", - повідомив лідер НУ-НС.

За його словами, також в угоді передбачено, що опозиція "матиме право на виступ в парламенті з питань порядку денного, право на заяви, право на формування порядку денного Верховної Ради України, а також право на співдоповідь, право на участь у формуванні персонального складу органів державної влади".

Він також додав, що всі ці пункти - це те, чого не могла правляча коаліція, коли БЮТ і НУ знаходилися опозиції.

Кирмленко додав, що в такому підході демократичні сили бачать "новий підхід роботи демократичних сил". "Ми зробили чіткі висновки зі всіх минулих помилок", - сказав Кириленко, повідомляє Інтерфакс.
Зараз ви читаєте новину «Коаліціонери потурбувалися про долю Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути