четвер, 01 вересня 2011 11:07

Мирослава Гонгадзе вимагає відкритого процесу над Пукачем

Мирослава Гонгадзе вимагає відкритого процесу над Пукачем

Судовий процес над Олексієм Пукачем має бути відкритий, адже суспільство має зрозуміти які злочинці керували країною.

Таку думку висловила вдова журналіста Георгія Гонгадзе Мирослава в інтерв'ю Радіо "Свобода".

Мирослава Гонгадзе наполягає на тому, що цей судовий процес має бути відкритим, бо закрита форма процесу не дає можливості ані близьким Георгія, ані суспільству знати повну правду про те, що відбувалося тоді – 10 років тому.

"Суспільство повинне про це знати, і Конституцією передбачені права потерпілих, передбачена відкритість судового процесу, і я буду, в принципі, звертатись до Європейського суду (з прав людини) з вимогою про необхідність відкритості цього судового процесу і буду клопотати про те, що український суд порушив мої права як потерпілої у цьому процесі", - наголосила вона.

Мирослава Гонгадзе також наголосила, що свідчити у суді мають усі, хто має до цього відношення.

"І як Кучма, так і Литвин, так і Джига – вони всі ще на свободі, всі ще живі, і вони повинні свідчити у судовому процесі, саме у цьому судовому процесі! Генерал Пукач сьогодні не розкаюється, а переконує суд, що діяв правомірно, вбивши Георгія", - додала вона.

При цьому, вдова вбитого журналіста наголосила, що Володимир Литвин обов'язково має свідчити у суді разом із Леонідом Кучмою.

"І Литвин повинен також свідчити в суді, і при цьому повинен бути Кучма, всі троє мають свідчити і дивитись один одному в очі, і це все має бачити суспільство. Суспільство повинно зрозуміти, які злочинці керували нашою державою", - підкреслила Мирослава Гонгадзе.

Водночас вона переконана, що прогрес у цій справі є.

"Так, він є дуже тривалий, але якщо до цього моменту він не припинився, то нам потрібно просто діяти і продовжувати. Можливо, ми, врешті-решт, досягнемо істини", - переконана Мирослава Гонгадзе.

Зараз ви читаєте новину «Мирослава Гонгадзе вимагає відкритого процесу над Пукачем ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути