вівторок, 30 серпня 2011 17:54

Адвокат: Пукач назвав ті ж самі прізвища замовників вбивства Гонгадзе, що і раніше

Адвокат: Пукач назвав ті ж самі прізвища замовників вбивства Гонгадзе, що і раніше

Екс-голова департаменту зовнішнього спостереження МВС України Олексій Пукач на допиті в суді у вівторок назвав ті ж прізвища замовників вбивства журналіста Георгія Гонгадзе, які називав в ході досудового слідства.

Про це заявила представник інтересів у суді вдови журналіста Мирослави Гонгадзе Валентина Теличенко.

"Він називає ті прізвища, які він називав і раніше. Він називає прізвища Кучми (другий президент України Леонід Кучма), Кравченка (екс-голова МВС Юрій Кравченко), Литвина (на той час голова адміністрації президента Володимир Литвин), Джиги (на той час перший заступник голови МВС Микола Джига)", - сказала вона журналістам у вівторок після закінчення судового засідання.

"Але назвати ці прізвища - мало, треба чесно описувати обставини. Бо тільки чесно описані обставини може бути підтверджено в ході судового слідства", - підкреслила Теличенко.

Вона зазначила, що до теперішнього моменту підсудний описував тільки частина обставин, а "в значній мірі корчив із себе щось таке, чим він не є".

Теличенко підкреслила, що суд може визнати винним будь-яка особа тільки в тому випадку, якщо є не тільки свідчення одного з підсудних, а коли ці свідчення перевірені іншими доказами, коли є інші свідки, коли є письмовий доказ, речовий доказ.

"У справі за фактом вбивства Георгія Гонгадзе в частині розслідування щодо замовлення вбивства досудове слідство працювало дуже погано і не перевіряло, на жаль, належним чином свідчення Пукача. А тільки як-то так частково сліпило і все це назвало обвинувальним висновком", - сказала вона .

Теличенко вказала на те, що українське кримінально-процесуальне право побудовано таким чином, що недопрацювання в ході досудового слідства означають фактично "нездатність судового слідства (дійти до істини)".

"Але сьогодні тільки почалося судове слідство і ще зарано говорити, що буде доведено, а що не буде доведено. Зрозуміло що Пукач повинен буде сісти у в'язницю, тому що конкретні епізоди вже доведено, вже є два вироки, які вступили в законну силу. Але суть не тільки в тому, чи сяде Пукач у в'язницю, а в тому, чи будемо ми знати імена замовників і чи буде цих замовників покарано", - сказала адвокат.

Зараз ви читаєте новину «Адвокат: Пукач назвав ті ж самі прізвища замовників вбивства Гонгадзе, що і раніше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути