четвер, 28 липня 2011 11:25

Суд над "вбивцею" Гонгадзе вкотре перенесли

Суд над "вбивцею" Гонгадзе вкотре перенесли

Судове засідання у справі екс-голови Департаменту зовнішнього спостереження МВС України Олексія Пукача знову відкладено.

Про це в інтерв'ю журналістам заявила представник вдови Георгія Гонгадзе Валентина Теличенко.

"Судове засідання за обвинуваченням Пукача сьогодні в черговий раз відкладено. Сьогоднішня причина перерви у тому, що потерпілому Подільському досі не надано допуск до державної таємниці і, крім того, Подільський не з'явився сьогодні на судовому засіданні", - пояснила вона.

Сама ж адвокат переконана, що причин для перенесення суду немає. За її словами, на сьогоднішньому засіданні можна було б зокрема заслухати клопотання і з'ясувати, чи вирішено питання з іншого потерпілої Лесею Гонгадзе.

Вона також зазначила, що за три місяці процесу встановлена ??лише особу обвинуваченого, зазначивши, що розгляд справи Пукача навмисне затягується.

"Чітко видно різний підхід у різних кримінальних справах Печерського суду. Це чітко демонструє і вибірковість правосуддя, і різне ставлення до різних кримінальних справах цього суду. Я думаю, що Печерський суд вирішив відзначитися у справі компрометірованія правосуддя в Україні", - резюмувала Теличенко.

Олексій Пукач тривалий час перебував у розшуку у зв'язку з причетністю до вбивства журналіста, в липні 2009 року був затриманий в Житомирській області, і з того часу перебуває під вартою. Генпрокуратура в грудні 2010 року заявила про завершення розслідування кримінальної справи за обвинуваченням Пукача у вбивстві журналіста Георгія Гонгадзе.

Слідство встановило, що Пукач зробив вбивство журналіста за вказівкою на той час міністра внутрішніх справ України Юрія Кравченка.

Як повідомлялося, журналіста Олександра Подільського, як і Георгія Гонгадзе, в червні 2000 року працівники МВС вивозили в ліс з метою залякування.

Зараз ви читаєте новину «Суд над "вбивцею" Гонгадзе вкотре перенесли». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути