четвер, 23 червня 2011 15:00

Вбивцю Гонгадзе судитимуть 7 липня

Вбивцю Гонгадзе судитимуть 7 липня

Кримінальну справу за обвинуваченням у вбивстві журналіста Георгія Гогнадзе екс-генерала МВС України Олексія Пукача призначено до судового розгляду по суті на 7 липня.

"Суд ухвалив рішення про призначення справи до розгляду на 7 липня. Усі клопотання адвокатів потерпілих судом відхилені", - сказав журналістам у четвер представник інтересів матері вбитого журналіста Лесі Гонгадзе Андрій Федур.

За словами Федура, тільки одне клопотання потерпілої сторони задоволено - про долучення до матеріалів справи цивільного позову вдови журналіста Мирослави Гонгадзе про відшкодування Пукачем моральної шкоди.

Нагадаємо, журналіст Гонгадзе зник у Києві 16 вересня 2000 року. У листопаді того ж року в лісі Київської області було виявлено обезголовлений труп, який, за висновками експертів, міг належати журналістові. У 2009 році в Київській області знайдено останки черепа, які за заявою Генпрокуратури, належать Гонгадзе.

У 2008 році троє колишніх міліціонерів - полковники Валерій Костенко і Микола Протасов, майор Олександр Попович - були визнані винними у здійсненні вбивства журналіста і засуджені судом до 12 (Костенко і Попович) і 13 років (Протасов) позбавлення волі.

Пукач тривалий час перебував у розшуку у зв'язку з причетністю до вбивства журналіста, а в липні 2009 року був затриманий в Житомирській області і з того часу перебуває під вартою.

Генпрокуратура в грудні 2010 року заявила про завершення розслідування кримінальної справи за обвинуваченням Пукача у вбивстві журналіста Гонгадзе. Слідство встановило, що Пукач зробив вбивство журналіста за вказівкою на той час міністра внутрішніх справ України Юрія Кравченка.

Зараз ви читаєте новину «Вбивцю Гонгадзе судитимуть 7 липня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути