четвер, 09 червня 2011 07:00

Депутати вимагають поновити справу щодо Мельниченка

105 народних депутатів з усіх фракцій направили запит генпрокурору Вікторові Пшонці з вимогою поновити кримінальну справу стосовно екс-майора управління держохорони Миколи Мельниченка.

Його звинувачують у державній зраді, коли він оприлюднив записи, зроблені 2000-го в кабінеті тодішнього глави держави Леоніда Кучми. На них нібито президент домовляється із керівником державної компанії "Укрспецекспорт" — Валерієм Малевим про продаж Іраку в обхід санкцій ООН радарних комплексів "Кольчуга". Вони здатні на великій відстані виявити літаючі апарати, зокрема американські літаки-невидимки нового зразка.

Мельниченко завдав колосальної шкоди обороноздатності та безпеці України, вважає "нунсівець" 53-річний Юрій Кармазін:

— Штучне звинувачення по "Кольчугах" принесло економічні збитки. Ми втратили матеріальну допомогу, вилетіли зі всіх рейтингів із продажу зброї, з'явилися півмільйона безробітних. Усе це через одного зрадника та його команду. Такий розвиток був вигідний нашим сусідам і конкурентам із продажу зброї — Росії. Їм було б вигідно, щоб нас викинули з цього ринку.

Депутати намагаються не допустити використання його записів як доказів у справі про вбивство журналіста Георгія Ґонґадзе, переконаний Микола Мельниченко, 44 роки:

— Мене, офіцера, який щодня ризикував життям заради того, щоби притягнути цих мерзотників до відповідальності, кримінальною справою не залякаєш. Це відбувається з одною метою: щоб мої записи не можна було використовувати в суді.

Зараз ви читаєте новину «Депутати вимагають поновити справу щодо Мельниченка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути