середа, 13 липня 2011 17:03

Мер Краматорська ледь не розірвав журналіста

Міський голова Краматорська Геннадій Костюков хотів побити журналіста. Про це у своєму блозі на сайті "Новости Донбасса" пише головний редактор видання Олексій Мацука.

Інцидент стався увечері 12 липня на стоянці біля будівлі Донецької обласної державної адміністрації після представлення нового голови Донецької ОДА Андрія Шишацького.

"На парковці біля будівлі облдержадміністрації залишилися стояти мер Слов'янська Неля Штепа і згадуваний Костюков. Вони щось обговорювали. Я, виконуючи свої обов'язки журналіста, попросив у Штепи коментар щодо можливого порушення кримінальної справи прокуратурою за підозрою в перевищенні мером службових повноважень. Штепа заявила, що нічого про це не знає. Костюков, ставши свідком нашої розмови зі Штепою, вирішив її захистити від "настирливого журналіста", - розповідає Мацука.

"На відео чутно, як на задньому фоні Штепа каже йому: "Спасибі", очевидно за те, що він заховав її від камери. Спочатку Штепа спробувала зупинити Костюкова, але він, відповівши їй: "Почекай", перервав мою бесіду з мером Слов'янська і почав рухатися у мій бік", - пише журналіст.

Потім мер Краматорська став наступати журналісту на взуття. Редактор видання зазначає, що "так роблять бандити на вулиці, коли хочуть пограбувати людину, щоб потім нанести удар в обличчя супротивника". Також мер штовхав грудьми в груди журналіста.

"Підкреслю, що все це відбувалося не на кухні будинку Костюкова, а прямо на території адміністрації, яка утримується за гроші платників податків", - відзначає Мацука.

"Костюков, крім того, що обрався мером Краматорська в 2006 році, є бізнес-партнером Близнюка - він з 1995 по 2006 роки керував компанією "Енергомашспецсталь", якою останнім часом керував Сергій Близнюк - син губернатора. Сам екс-губернатор родом з Краматорська - цим щоразу хизується перед журналістами. Штепа і Костюков вважаються людьми Близнюка і його "улюбленцями". Стиль поведінки людей подібних цим двом в області усі умовно називають - "блізнюковщіна", - пише редактор видання.

Нагадаємо, 12 липня голова Донецької обласної державної адміністрації Анатолій Близнюк був призначений Міністром регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

Губернатором Донецької області призначили голову Донецької обласної ради Андрія Шишацького.

Зараз ви читаєте новину «Мер Краматорська ледь не розірвав журналіста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

23

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути