вівторок, 12 липня 2011 17:26

Куйбіда вважає, що міністр ЖКГ Близнюк готовий до бою

Куйбіда вважає, що міністр ЖКГ Близнюк готовий до бою

Колишній міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства (Мінрегіонбуду), член Народного Руху України Василь Куйбіда вважає, що новопризначений глава Міністерства Анатолій Близнюк належно підготовлений до міністерської роботи і в змозі кваліфіковано розібратись з цією сферою.

Про це Куйбіда повідомив у коментарі Gazeta.ua.

Зокрема, екс-міністр нагадав, що Близнюк працював і головою Донецької обласної ради, і головою Донецької облдержадміністрації.

"На цих посадах він проявляв інтерес не лише до своєї області, а й на загал - до принципів та механізмів реалізації регіональної політики в Україні. Він працював і на міжнародній арені - зі Страсбургом, Радою Європи, Радою регіонів. Він намагався виробити своє розуміння регіональної політики і знайти місце донецького регіону в європейській регіональній політиці", - зазначив Куйбіда.

Разом з тим, за його словами, зараз у Мінрегіонбуді складова, яка має займатись регіональною політикою, дуже ослаблена і практично відсутня.

"У Міністерстві є кваліфіковані працівники, які розуміються і на комунальному господарстві, і на будівництві. Але фахівців, які можуть продукувати сценарій регіональної політики, відстоювати в уряді та ВР той чи інший регіональний сценарій, дуже мало. Тому перед Близнюком стоїть не просте завдання", - зауважив колишній голова Мінрегіонбуду.

Він додав, що, коли працював міністром, був підготовлений пакет документів з реалізації нової регіональної політики, і Близнюк, тоді працюючи головою Донецької облради, також обговорював ці документи.

"Зараз у нього є шанс підправити ці документи, швидко подати їх через Кабмін до ВР і затвердити. В тому числі реалізувати й ту складову регіональної політики, про яку останнім часом згадував президент - Державний фонд розвитку", - уточнив Куйбіда.

На його думку, Близнюк належно підготовлений до цієї роботи.

"Від нього тепер залежить формулювання пріоритетів самого Міністерства та їхня реалізація. У Близнюка є значна частина напрацювань за минулий час, і він в стані розібратись і штовхнути до розвитку ці напрацювання", - резюмував екс-міністр.

Нагадаємо, від сьогодні Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства (Мінрегіонбуд) очолив колишній глава Донецької обласної державної адміністрації Анатолій Близнюк.

Зараз ви читаєте новину «Куйбіда вважає, що міністр ЖКГ Близнюк готовий до бою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути