пʼятниця, 24 червня 2011 13:13

Близнюк не здатен боротися з ЖЕКівською мафією - експерт

Близнюк не здатен боротися з ЖЕКівською мафією - експерт

Призначення донецького губернатора Анатолія Близнюка на посаду віце-прем'єра з питань ЖКГ не вирішить проблем галузі.

Про це в коментарі Gazeta.ua заявив директор соціологічної служби "Український барометр" Віктор Небоженко.

"Очевидно, що влада бажає розставити своїх людей на всіх постах. І цілком імовірно, що донецького губернатора можуть перевести сюди, до Києва, якраз на посаду віце-прем'єра з питань ЖКГ. Інша річ, що це одна з найкорумпованіших і найбільш запущених галузей в Україні. Тут потрібен радикальний реформатор. А з цим великі проблеми, в тому числі, й у Близнюка", - зазначив Небоженко.

На думку експерта, Близнюк не зможе подолати опір мафії у галузі.

"Бажаючих зайняти цю посаду дуже багато, а здатних реформувати цю галузь — зовсім ні. Це добре засвідчила й діяльність Тігіпка. Зрозуміло, що банкір, який реформує соціальну та пенсійну сфери, - це дуже невдалий досвід. Близнюк — непоганий губернатор, і може бути хорошим функціонером ЖКГ. Але тут потрібні негайні реформи, що призведе до прямого конфлікту з ЖЕКівською мафією. Близнюк мені не подібний до людини, що конфліктуватиме з мафією, він просто на це не здатен", - переконаний політолог.

Також Небожено переконаний, що галузь потребує негайних кардинальних реформ.

"Президентові та прем'єрові нагально зараз потрібна людина, якій потрібно віддавати накази і питати за них. Найближчі днів десять з'явиться новий віце-прем'єр, але невідомо, хто ним буде. Звісно, Близнюк підходить, але чи розуміє він, що йому доведеться робити реформу, і це може вийти ще гірше, ніж те, що виходить у Тігіпка. Але навіть якщо ми привеземо сюди якогось міністра з США, він однаково муситиме все це змінювати. Бо це, після Міністерства оборони, найбільш запущене місце в українському Кабміні", - підсумував експерт.

Зараз ви читаєте новину «Близнюк не здатен боротися з ЖЕКівською мафією - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути