четвер, 15 травня 2008 09:45

Медведько відмовився порушувати справу проти Балоги

Генпрокуратура відмовилася порушувати кримінальну справу щодо глави секретаріату президента Віктора Балоги у відповідь на звернення депутата від БЮТ Валерія Писаренка.

Про це в четвер пише газета Комерсант-Україна.

Приводом для звернення Писаренка в Генпрокуратуру послужив указ президента, що припиняє дію розпорядження Кабміну про затвердження умов проведення конкурсу з продажу пакета акцій Одеського припортового заводу.

У своїй заяві депутат просив порушити кримінальну справу "за фактом перевищення посадовими особами секретаріату президента своїх повноважень під час складання і візування документів", зв"язаних із проведенням конкурсу з продажу ОПЗ.

"Мотиви неналежного виконання посадових обов"язків можуть бути різними: від зловживання владою або службовим становищем до службової недбалості, і можуть бути встановлені тільки шляхом проведення слідчих дій у рамках досудового слідства", – говориться в документі.

Неправомірним, на думку Писаренка, є ще один указ президента, що припиняє дію восьми розпоряджень Кабміну, якими раніше були здійснені кадрові перестановки у ФДМ і призначене проведення службового розслідування щодо глави фонду Валентини Семенюк.

Писаренку було відмовлено в проведенні дослідчої перевірки спрямованої ним інформації. Відповідь із ГПУ була підготовлена і 7 травня завізована заступником генпрокурора Тетяною Корняковою, однак Писаренко одержав її тільки в середу.

"Контроль за дотриманням і застосуванням законів президентом України і створеними ним допоміжними органами не відноситься до повноважень Генеральної прокуратури", – говориться у відповіді ГПУ.

Писаренко назвав відповідь ГПУ "новим перлом". "Генеральна прокуратура написала мені, що президент і його секретаріат на сьогоднішній день відповідно до Конституції знаходяться поза законом. І будь-які такі листи щодо секретаріату президента не входять у компетенцію ГПУ", – обурився він.

Він також повідомив, що буде вимагати від Генпрокуратури "процесуальний папір про відмову в порушенні кримінальної справи", після чого направить позов до Печерського суду Києва з метою зобов"язати ГПУ порушити кримінальну справу щодо глави СП.

"А якщо вони не дадуть процесуальний документ, ми опротестуємо в суді їхню (ГПУ) бездіяльність", – заявив Писаренко.

Крім того, за його словами, БЮТ закінчує збір підписів під проектом постанови про висловлювання недовіри генпрокурору Олександру Медведьку, що буде внесений на розгляд у парламент у найближчі дні.
Зараз ви читаєте новину «Медведько відмовився порушувати справу проти Балоги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути