четвер, 22 листопада 2012 13:05

Мажоритарники прийшли в ВР не для того, аби вкладені гроші поховати в якійсь "братській могилі" - експерт

Мажоритарники прийшли в ВР не для того, аби вкладені гроші поховати в якійсь "братській могилі" - експерт
Фото: politdengi.com.ua

Мажоритарники прийшли в нової Верховної Ради, витративши не один мільйон доларів, не для того, аби "поховати" гроші в якійсь там братській могилі, наприклад, в фракції "Незалежних".

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Кость Бондаренко.

"Більшість мажоритарників — це представники бізнесу, в переважній своїй більшості, люди, які мають, що втрачати. Вони розуміють, що піти в опозицію вони не можуть, протиставлятися лінії Партії регіонів, вони теж не можуть. Тому, скоріш за все вони будуть визначатися на користь того, аби просто співпрацювати і форматі більшості із ПР, можливо навіть не утворюючи якихось формальних структур", - розповів експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Єфремов: Опозиція вимагає персонального голосування депутатів, аби захистити Яценюка

Відповідаючи на питання, яким чином буде виглядати більшість, якщо така буде створена, він сказав: "Вона буде плаваючою, буде змінною і не буде фіксованою".

Щодо пропозиції народного депутата Олеся Донія, який закликав опозицію об'єднатися та в майбутньому утворити об'єднання на кшталт Народного руху України, політолог зауважив: "Доній відомий, як романтик, ідеаліст, але враховуючи навіть той факт, що серед тих людей, які пройшли по мажоритарці під опозиційними гаслами — є чимало людей, які реально йшли під прапорами опозиції, але за гроші відповідних олігархічних структур, то думаю це зробити буде дуже важко".

Зокрема, він зазначив, що пропозиція народного депутата Олега Ляшка, який вирішив створити фракцію "Незалежні", до якої ввійдуть позафракційні народні депутати, не має майбутнього.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Якщо мажоритарники не зможуть створювати фракції, то Рада може не дожити до завершення каденції - експерт

"Думаю, що це буде ще складніше, оскільки кожен мажоритарник, який пройшов до Верховної Ради думає, а навіщо мені якісь формалізовані надбудови, які будуть визначати, як я буду голосувати, куди я маю рухатися. Кожен із мажоритарників, будемо говорити відверто і цинічно, витратив не один мільйон на виборчу кампанію. Не беру до увагу тих політиків, які люблять халяву, такі як Тєрьохін, але більшість із них витратили не один мільярд доларів і вони прийшли в ВР не для того, аби ці гроші поховати в якійсь там братській могилі, наприклад в фракції "Незалежних", - пояснив Бондаренко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шкіль розкрив антипарламентські плани влади

На його думку, в результаті мажоритарники будуть "діяти кожен сам по собі, кожен буде виходити на якісь домовленості, кожен буде визначатися залежності від ситуації і від того, як йому вигідніше".

Зараз ви читаєте новину «Мажоритарники прийшли в ВР не для того, аби вкладені гроші поховати в якійсь "братській могилі" - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути