Ексклюзиви
середа, 21 листопада 2012 06:32

Бази "біометричних" даних можуть стати небезпечними для суспільства в руках нечесних чиновників - Небоженко

Бази "біометричних" даних можуть стати небезпечними для суспільства в руках нечесних чиновників - Небоженко
Віктор Небоженко. Фото: file.liga.net

Україна ще не готова до такого документу, як "біометричний" закон, оскільки ці бази даних можуть стати частиною маніпуляцій.

Про це в коментарі Gazeta.ua розповів політолог Віктор Небоженко.

"Україна ще не готова до такого документу, я знаю, що такі документи є в Європі, але там же не корумпована система державного обліку. На Заході до цього йшли 50 років, а не 4 роки на користь якоїсь однієї фірми. А ці бази даних - стануть частиною маніпуляцій на виборах, будуть продаватися різним маркетинговим службам і так далі", - пояснив Небоженко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Закон про референдум – запущений механізм державного перевороту – Парубій

На його думку дане нововведення є необхідним, але бази можуть стати небезпечними: "Це правильно, оскільки це крок до формування справедливої правової держави, але в руках нечесних чиновників, ці бази можуть стати небезпечними для суспільства".

Крім того, експерт вважає, що президенту Віктору Януковичу варто було ветувати закон і поставитися до цього серйозно.

Нагадаємо, вчора Верховна Рада прийняла в новій редакції закон про введення біометричних паспортів з пропозиціями президента Віктора Януковича. Даний закон був прийнятий 2 жовтня 2012 року. Проте 19 жовтня президент ветував закон і повернув його до ВР зі своїми пропозиціями.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: КПК писали теоретики, які злодія бачили лише у фільмі

У пропозиціях президента зазначається, що наділення уповноваженого державного органу з питань захисту персональних даних повноваженнями, які пропонують старій редакції, не відповідає правовій природі. Проти цього закону виступали представники церкви і низки громадських організацій.

Янукович ветував прийнятий парламентом 2 жовтня закон про Єдиний державний демографічному реєстрі, який передбачає впровадження електронних паспортів для українців.

Зараз ви читаєте новину «Бази "біометричних" даних можуть стати небезпечними для суспільства в руках нечесних чиновників - Небоженко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути