пʼятниця, 13 жовтня 2017 23:48

Матіос "порадував" українців нововведеннями до судочинства

Матіос "порадував" українців нововведеннями до судочинства
Фото: politrada.com

Новий закон про судочинство не передбачає проведення заочного розслідування та суду. У тому числі, щодо президента Віктора Януковича та його оточення.

Про це сказав головний військовий прокурор Анатолій Матіос в ефірі "112 Україна".

"Департамент спецрозслідувань звернувся до суду щодо спеціального досудового розслідування (стосовно президента-втікача Віктоа Януковича. - Gazeta.ua). Хочу "порадувати" все населення України і тих, хто перебуває в розшуку, що у випадку підписання закону про так звану судову реформу, змінами до КПК, які туди "вшиті", відміняється поняття "спеціальне досудове розслідування" - заочне розслідування і засудження. Ті, хто голосував тямно чи безтямно, свідомо чи несвідомо вчинили дію, що Україні не можна буде розслідувати все, що було раніше щодо людей, які відсутні чи переховуються від слідства", - сказав Матіос.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поховати тіло можна буде мінімум через тиждень - Матіос про судову реформу

Верховна Рада 3 жовтня завершила розгляд поправок до законопроекту "Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу, Цивільного процесуального кодексу, Кодексу адмінсудочинства України та інших законодавчих актів". Таким чином запустила судову реформу. Закон набуде чинності після підписання спікером ВР Андрієм Парубієм та президентом Петром Порошенком.

Зараз ви читаєте новину «Матіос "порадував" українців нововведеннями до судочинства». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути