понеділок, 09 жовтня 2017 21:51

Поховати тіло можна буде мінімум через тиждень - Матіос про судову реформу

Поховати тіло можна буде мінімум через тиждень - Матіос про судову реформу
Анатолій Матіос. Фото: day.kiev.ua

Проголосовані Верховною Радою зміни до кодексів мають абсурдні норми. Вони унеможливлюють роботу судової системи.

Про це сказав головний військовий прокурор Анатолій Матіос в ефірі телеканалу ZIK.

"У випадку подання головою Верховної Ради Парубієм президенту на підпис закону №6232 про судову реформу відбудуться наступні події: для кожного українця поховання тіла померлого чи вбитого стане можливим мінімум через тиждень після дня смерті без урахування часу на похорон...

За новим законом, слідчий має залишити труп на місці, поїхати на роботу, включити комп'ютер, годину вносити в єдиний реєстр досудових розслідувань постанову. Потім бігти до прокурора, той погоджує групу прокурорів. Після цього слідчий іде до суду, подає клопотання про проведення експертизи. Реєструє в секретаріаті суду. Автоматичний розподіл розприділяє суддю. Суддя призначає слухання. Послухав, для чого судово-медична експертиза, і протягом п'яти днів має дозволити чи відмовити у її проведенні. Із експертизою слідчий іде до трупа чи родичів. Тільки тоді його можна доставити в морг. Без ухвали суду про проведення експертизи морг не має права прийняти труп, зробити розтин і встановити причину смерті", - пояснив Матіос.

"Ще є одне нововведення. Відбувається вбивство у Таращанському районі. Щоб подати клопотання, слідчий повинен поїхати за місцем реєстрації юридичної особи в орган досудового розслідування - Нацполіція в області", - додав Матіос.

Зараз таку процедуру можуть здійснювати 432 суди. Після ухвали закону - 25. Це не буде працювати, наголосив військовий прокурор.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нардеп про судову реформу: Хто приймав - хай розхльобує

Верховна Рада 3 жовтня завершила розгляд поправок до законопроекту "Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу, Цивільного процесуального кодексу, Кодексу адмінсудочинства України та інших законодавчих актів". Таким чином запустила судову реформу.

Зараз ви читаєте новину «Поховати тіло можна буде мінімум через тиждень - Матіос про судову реформу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути