середа, 04 липня 2012 22:11

Львівські депутати вирішили виселити з кабінету голову ОДА Костюка
11

Фото: Фото: Павло ПАЛАМАРЧУК

Сьогодні під стінами Львівської обласної ради пройшла позачергова сесія.

Перед входом у будівлю поставили невелику сцену. З неї голова облради Олег Панькевич проводив сесію. Спеціально для цього заходу відрізок шляху біля будівлі перекрили для руху автомобілів.

Крім того, на сесію прийшло близько двох тисяч громадян. Багато з них тримали в руках прапори опозиційних сил. Синьо-жовтих прапорів майже не було.

Одним з основних питань сесії було прийняття рішення про припинення договору оренди нерухомого майна зі Львівською облдержадміністрацією. За це рішення проголосувало 67 депутатів. Утримався лише один депутат Сергій Сенчук. Через це всі кричали йому "Ганьба!".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Вони хочуть знищити не мову, а Україну!" - мітинг опозиції у Вінниці

"Це рішення стосується перш за все виселення із займаних кабінетів голови ЛОДА Михайла Костюка та шести його заступників, - розповіла Ірина Сех. - По-перше, вони мають шестимісячну заборгованість в оплаті за нерухомість. А по-друге, не можна дозволити щоб він видавав зараз злочинні накази з Києва".

Крім того, депутати написали звернення до президента Віктора Януковича. У ньому вони просять ветувати закон "Про засади державної мовної політики".

Після цього засідання переросло в мітинг. На ньому виступали відомі львівські особистості. Головним мотивом їх виступів був заклик відстоювати мову. Також людям пообіцяли створити умови для проведення мітингів та масових зібрань. Зокрема тих, хто цілодобово чергуватиме під ЛОДА, годуватимуть канапками. Для них також встановлять біо-туалети.

"А я от не вірю у це все, - сказав львів'янин Тарас Михайлович. - Той закон про мови спеціально прийняли. То всім для піару потрібно. Вибори ж на носі. От і творять тут чудасії. А народ хаває то всьо і ведеться на це".

Зараз ви читаєте новину «Львівські депутати вирішили виселити з кабінету голову ОДА Костюка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

30

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути