середа, 04 липня 2012 20:55

Спецтема: Боротьба за "мову"

Янукович не ветує "мовний" закон - "регіоналка"

Янукович не ветує "мовний" закон - "регіоналка"
Фото: telekritika.ua

Депутат від фракції Партії регіонів Олена Бондаренко каже, що очікувати від президента Віктора Януковича вето на "мовний" закон не варто.

Про це вона заявила в ефірі 5 каналу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російська мова в Україні стала питанням долі Кремля, а не виборів в Україні - політолог

На зауваження ведучого, що перед тим, як Янукович став президентом, він обіцяв ліквідувати всі ті ідеологічні питання, які розділяють народ, а значить і накладе вето на "мовний закон,"регіоналка" відповіла:" Абсолютно неправильно. Коли ми говоримо про єднання, ми можемо говорити про єднання тільки рівних половин. Про яку рівність йде мова зараз, якщо ми беремо україномовного жителя Україні і, наприклад, російськомовного? Ці люди не рівні в правах. Як в одній сім'ї можуть уживатися рівний і не рівний - той, у кого ці права відібрали?".

Бондаренко також зазначила, що мовним законом депутати повернули права всім тим українцям, які не вважають від народження своєю рідною мовою українську. У той же час, вона каже, що ніяких масових мітингів на підтримку української мови в Україні немає.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Бойовики" з Партії регіонів побили ногами "нунсівця" у Раді

"Біля Українського дому стоїть 300-400 осіб. І не розпалюйте пристрасті і не говоріть неправду ", - звернулася вона до ведучого.

"В даному випадку статус української мови збережений цілком і повністю. Я дивуюся, коли зі мною говорять, не читаючи закону. Покажіть мені хоч одну статтю, яка говорить про розкол. Ми просто повернули забране", - обурилася нардеп.

Зараз ви читаєте новину «Янукович не ветує "мовний" закон - "регіоналка"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

59

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути