середа, 04 липня 2012 19:49

"В Україні відбувається Конституційний переворот" - Микола Кульчинський

"В Україні відбувається Конституційний переворот" - Микола Кульчинський
На думку Кульчинського, якщо так трапиться, що закон пройде підписи, то український народ повинен розігнати владу. Фото: fett-messer.livejournal.com

Прийняття мовного закону робить сьогоднішню владу нелегітимною і переводить її у статус окупантів країни, вважає народний депутат від фракції НУ-НС Микола Кульчинський.

Із вечора 3 липня депутат оголосив голодування під Українським домом.

"Закон просто немислимий, він відновлює колоніальний статус української нації. Після його прийняття Верховна Рада перестала існувати. По суті сьогодні таким чином відбувається Конституційний переворот", - сказав депутат.

На думку Кульчинського, якщо спікер Верховної Ради Володимир Литвин і президент Віктор Янукович підпишуть мовний закон, український народ повинен розігнати владу.

"Наскільки я чув, Литвин не збирається підписувати закон. Про це він повинен чітко і впевнено заявити на всю Україну. Якщо, не дай Бог, трапиться, що закон пройде підписи - владу треба розганяти. Люди повинні виходити на масові акції непокори. Іншого виходу немає. Зараз важко сказати, чи багато людей вийдуть на вулиці. Та ті, кому це болить, сидіти у стороні не будуть", - наголосив парламентар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ми готові померти за українську мову": шестеро депутатів почали голодування

Микола Кульчинський стверджує, сьогоднішнє рішення адміністративного суду Києва про заборону масових акцій протесту, призведе до сутичок людей із "Беркутом".

"Це ще одне неправомірне рішення, яке показує, що Україна хвора. Є великі хвилювання, що сутичок уникнути не вдасться, бо рішення практично розв'язує міліціонерам руки. Учора, коли почалися перші зіткнення, я відразу ж ліг на невеликий лежак, поклав на груди сумку з депутатським посвідчення і подумав: "Хай тепер роблять, що хочуть - б'ють, несуть кудись, вбивають". Від своїх переконань все одно не відступлю", - розказав Кульчинський.

Нардеп каже, наразі почувається добре.

"Голодування - це півбіди. Для мене найбільша проблема, то сонце. Як довго постою на спеці, то піднімається тиск. Через це сьогодні о 14.00 поїхав додому. Кілька годин поспав і зараз готовий знову повертатися до Українського дому. Думаю, 3-4 дня голодування я витримаю", - сказав Кульчинський.

Зараз ви читаєте новину «"В Україні відбувається Конституційний переворот" - Микола Кульчинський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

35

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1264
Голосування Як держава може популяризувати українську мову в Україні?
  • Українська повинна бути єдиною мовою в органах влади
  • Українською повинні навчатися у всіх ВНЗ
  • Українською повинні вести всі культурні заходи
  • Українська повинна бути єдиною мовою на телебаченні
  • Держава не повинна втручатися в такі питання
Переглянути