Ексклюзиви
понеділок, 08 листопада 2010 10:50

Лужков вивіз дочок з Москви, побоюючись за їхню безпеку

Лужков вивіз дочок з Москви, побоюючись за їхню безпеку

Колишній мер Москви Юрій Лужков дав інтерв'ю британській газеті The Sunday Telegraph, в якому розповів, що був вимушений вивезти своїх дітей з російської столиці до Лондону.

За словами Лужкова, дві його дочки - 18-річна Олена і 16-річна Ольга - могли опинитися в небезпеці з наростанням тиску на його сім'ю з боку недоброзичливців.

"У нас були підстави, дуже серйозні підстави побоюватися за їхню безпеку. Навколо ненависть", - цитує видання Лужкова.

За його словами, об'єктом цієї ненависті могли стати найбільш незахищені члени його сім'ї - діти.

"Ми побоялися залишати їх тут, в Росії", - додав колишній мер Москви.

Дівчата, пише The Sunday Telegraph, залишаться в Лондоні на чотири-шість років: спочатку вони вивчатимуть англійську мову, а потім поступлять в один з місцевих університетів. З МДУ обидві вже відрахувалися.

Лужков поділився, що і для дітей, і для нього з дружиною - Оленою Батуриною подія стала дуже неприємним поворотом подій.

Кажучи про бізнес дружини, колишній мер Москви розповів, що якісь "близькі Кремлю" олігархічні структури вже націлилися на те, щоб відібрати її бізнес. Конкретних імен керівників цих структур він називати не став.

Лужков також зізнався, що в світлі останніх подій відчуває, що його "зрадили", але здаватися і виїжджати з Росії ані він, ані його дружина не мають наміру.

"Я москвич, я народився в Москві, я патріот своєї країни. Мене буде непросто позбутись. Чого мені виїжджати? Це було б подарунком тим можновладцям, хто мене ненавидить", - пояснив він свою позицію.

Кажучи про російську владу, Лужков заявив, що Росія стала "країною колективного авторитаризму", а ті ознаки демократії, які все ще залишаються в ній, стрімко зникають. Кажучи про Дмитра Медведєва, колишній градоначальник Москви сказав, що той намагається в очах Заходу виглядати сучасною людиною з демократичним способом мислення, проте риторика президента про реформи відірвана від реальності.

"Ситуація розвивається в протилежному напрямі. Режим поки що далекий від тоталітарного, але тенденція ясна", - дав свою оцінку відставний московський мер.

Відповідаючи на питання про те, як розвиватиметься країна в майбутньому і хто стане наступним главою держави, Лужков заявив: "Президентом буде та людина, кандидатуру якої погоджує еліта. Який у країни вибір? Ніякого".

Лужков був усунений з посади мера Москви у вересні у зв'язку з втратою довіри глави держави. До цього на посту градоначальника він працював 18 років. Відставці передувала інформаційна кампанія у низці російських ЗМІ, що піддали жорсткій критиці діяльність не тільки самого Лужкова, але і його дружини.

До цього мер Москви був співголовою вищої ради правлячої партії "Єдина Росія" і ніколи в цій якості публічно не критикував діюче керівництво країни. Про його вихід з партії стало відомо в день відставки - 28 вересня.

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Лужков вивіз дочок з Москви, побоюючись за їхню безпеку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути