вівторок, 28 вересня 2010 10:18

У Лужкова був більш м"який варіант відставки

У Лужкова був більш м"який варіант відставки
Спікер Держдуми Борис Гризлов шкодує, що у президента РФ Дмитра Медведєва з"явився привід для відставки мера Москви Юрія Лужкова.

"Ми виходимо з того, що у глави держави були для цього підстави, і, на жаль, Юрій Михайлович, як мер, дав президенту привід для такого рішення", - цитує Гризлова у вівторок прес-служба фракції "Єдиної Росії" в Держдумі.

Гризлов підтвердив, що 23 вересня на зустрічі керівництва "Єдиної Росії" з президентом РФ було піднято питання про ситуацію навколо мера, хоча у плані зустрічі були інші питання - про кандидатури на посади керівників Тюменської області та Республіки Мордовія.

"Ми не могли не торкнутися цього кадрового питання - про посаду мера Москви. Президент висловив нам свою позицію", - повідомив спікер.

Сьогодні, додав він, Медведєв "ухвалив остаточне рішення про дострокове припинення повноважень мера Москви".

У свою чергу прес-секретар президента РФ Наталія Тімакова повідомила, що у Лужкова був більш м"який варіант відставки зі своєї посади.

Як передає ИТАР-ТАСС, Тімакова зазначила, що існує два варіанти дострокового припинення повноважень голови регіону: за власним бажанням або з більш жорстким формулюванням - через втрату довіри.

"Вчора Лужков повернувся з відпустки. Сьогодні Дмитро Медведєв підписав указ. Висновки можете робити самі", - зазначила Тімакова.

За словами Тімакової, найближчим часом зустріч Медведєва з Лужковим не планується. На питання, коли буде обрана кандидатура нового мера, прес-секретар глави РФ не відповіла.

За рішенням Медведєва тимчасово виконуючим обов"язки мера Москви призначений перший заступник Лужкова Володимир Ресін.

Також, як повідомляє Інтерфакс, Лужков, який знаходиться зараз у мерії Москви і приймає вітання з нещодавнім 74-річчям, не збирається після відставки з посади столичного градоначальника жити за кордоном.

Раніше 28 вересня Медведєв підписав указ про відставку Юрія Лужкова з формулюванням "у зв"язку з втратою довіри президента". 27 вересня, відразу після виходу з відпустки, Лужков заявляв, що подавати у відставку за власним бажанням не має наміру.
Зараз ви читаєте новину «У Лужкова був більш м"який варіант відставки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути