Ексклюзиви
четвер, 06 березня 2008 13:52

Лукаш: "Ющенко хоче перетворити Україну на султанат"

Народний депутат України Олена Лукаш (фракція Партії регіонів) вважає, що конституційна рада мала бути створена при парламенті, а не при Президенті.

Таку думку Лукаш висловила сьогодні, виступаючи на круглому столі "Нова Конституція: конструювання ефективної влади".

"Я вважаю, що питання створення нової Конституції, усунення парламенту від процесу, усунення Конституційного суду від допомоги в аналізі Конституції – це лише вирішення питання збереження влади для діючого Президента", - сказала Лукаш.

За її словами, ще в жодній країні світу не обговорювалося питання створення нової Конституції. "Звичайно вдосконалення Конституції відбувається за допомогою інструменту внесення змін і доповнень до діючої Конституції", - сказала депутат.

Лукаш вважає, що зараз "відбувається наступ на Конституцію" за чотирма напрямами: через Конституційний суд, через парламент, через Національну конституційну раду і через ЗМІ та проведення круглих столів.

"Хто може гарантувати, що в результаті такого конституційного процесу не виникнуть якісь перехідні положення Конституції, наприклад, про перенесення виборів Президента?" - поцікавилася Лукаш.

Вона також висловила переконання, що Президент України Віктор Ющенко прагне в рамках конституційного процесу зробити все, щоб перетворити Україну "на султанат, халіфат або монархію", повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Лукаш: "Ющенко хоче перетворити Україну на султанат"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути