понеділок, 05 березня 2012 16:59

Спецтема: Луценко за ґратами

Луценко: У Януковича один варіант - визнати свою поразку, з Майданом чи без

Луценко: У Януковича один варіант - визнати свою поразку, з Майданом чи без

Юрій Луценко впевнений, що після парламентських виборів у Віктора Януковича буде один вихід - визнати свою поразку.

Про це екс-міністр внутрішніх справ сказав в інтерв'ю газеті "Комерсант-Україна" "Я не исключаю новых уголовных дел и сроков".

За словами Луценка, повернення до авторитарної, по суті, Конституції, в рамках якої парламент не має суттєвих можливостей впливати на виконавчу владу, означає, що вибори до Верховної Ради є всього лише підготовкою до президентських виборів.

У той же час, він зазначив, що бачить три сценарії розвитку подій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луценко: "Влада сильно образилася, тому я не виключаю нових справ"

"Перший: єдиний список "Батьківщини", "Фронту Змін" і партії УДАР плюс союзницька "Свобода" дає упевнену перемогу; вимога формування нового уряду, а після конфронтації з адміністрацією президента - і дострокові президентські вибори, - зазначив він. - Другий: роздроблений похід "Батьківщини", "Фронту Змін", партії УДАР та "Свободи" дає непереконливу перемогу опозиції; маневри "політпроституток", формування так званого коаліційного уряду, консервуючого нинішню мафіозну сутність влади до 2015 року".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ірина Луценко: Зараз мова йде про фізичне виживання чоловіка

Третій варіант, за словами Луценко: "під приводом рішення Конституційного суду про неможливість одночасного висування кандидатів у депутати за списком і в окрузі Партія регіонів повертає до закону про вибори норму про зняття кандидатів підконтрольними їй виборчкомами, що означає відмову від виборів і перехід до фактичного призначенням депутатів". "Це призводить до бойкоту з боку опозиції, акцій громадянської непокори з непередбачуваними наслідками для України як незалежної держави", - упевнений він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Для життя Луценка є загроза в будь-якій колонії

"При всіх трьох варіантах я бачу очевидну перемогу кандидата від опозиції над Віктором Януковичем. Єдине, що його оточення може вибрати, - це визнати свою поразку, з Майданом чи без", - підсумував екс-міністр.

Зараз ви читаєте новину «Луценко: У Януковича один варіант - визнати свою поразку, з Майданом чи без». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути