пʼятниця, 02 березня 2012 13:01

Спецтема: Луценко за ґратами

Ірина Луценко: Зараз мова йде про фізичне виживання чоловіка

Ірина Луценко: Зараз мова йде про фізичне виживання чоловіка

Дружина екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка найбільш боїться того місця, куди відправлять її чоловіка відбувати покарання.

Як повідомлялося раніше, найбільш вірогідно, що Луценка, у разі підтвердження вироку суду в Апеляційному суді, відправлять до Чернігівської колонії для колишніх правоохоронців.

Його дружина підкреслила, що мало хто згадує, що Луценко 4 роки був на посаді головного міліціонера України:

"І в тій ізоляції, у тому блокуванні, які здійснювала у той час та сама Партія регіонів, йому вдалося зробити багато чого. Було знешкоджено багато банд, на совісті яких вбивства звичайних рядових людей, чи ті ж підприємства, які забиралися за допомогою вбивств, тиску. Були вичищені ряди міліціонерів від корупціонерів, садистів, від тих міліцінерів, які брали хабарі, які знущалися під час допитів. Луценко нещадно їх виявляв".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Для життя Луценка є загроза в будь-якій колонії

Вона додала: "Саме за його (Луценка) допомогою ці люди сидять у Чернігівській колонії. І саме там знаходяться вбивці-міліцінери із оперативної служби, які вбили Гонгадзе, яких Юра сам допитував у своєму кабінеті, за руку вивів і віддав прокуратурі. Вони, мабуть, теж його там чекають".

"І не проминуло і 5 хвилин після дебатів, після того як прокуратура просила 4,5 роки для Луценка, як газета "Сегодня" передала привіт від тих вбивць, які знаходяться саме в цій Чернігівській колонії з натяком, що вони вже чекають на Луценка. Тобто, всі ці міліціонери... більшість із них відбуває покарання саме там", - наголосила дружина екс-міністра.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луценка поспішають відправити у колонію подалі від Києва - експерт

Ірина Луценко також додала, що зараз іде мова про його фізичне виживання: "Зараз іде питання не про політичне виживання: такий він політик, не такий, такий він був міліціонер, не такий. Помиляється той, хто нічого не робить. Зараз мова йде не про політичне виживання, а про фізичне. Оце основне, що мене насторожує".

Вона також наголосила, що не сподівається вже на жоден український суд: "Звичайно, що жодного сподівання на українські суди: ні на апеляційний, ні на касацію, яка може відбутися аж через пів року після апеляції, ми не покладаємо жодних надій. Ми сподіваємося тільки на найбільш справедливий в Україні суд — це європейський суд".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луценко вже знає, де буде сидіти

Водночас, дружина екс-міністра переконана, що в євросуд винесе рішення на їхню користь.

"Це дуже серйозно ситуація. Європейський суд і проводить ці відкриті слухання для того, щоб потім та сама українська влада, якщо ми виграємо цей суд, а ми його виграємо, не сказала, що там були якісь домовленності", - підкреслила вона.

Зараз ви читаєте новину «Ірина Луценко: Зараз мова йде про фізичне виживання чоловіка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути