Ексклюзиви
вівторок, 27 березня 2012 08:51

Литвин закликав СНД забути про політику тиску та шантажу

Литвин закликав СНД забути про політику тиску та шантажу
Володимир Литвин заговорив про "висоту державного досвіду". Фото: zadira.info

Голова Верховної Ради України Володимир Литвин заявив про необхідність удосконалювати механізми співпраці в рамках Міжпарламентської асамблеї держав-учасниць СНД.

"Звісно, тепер дивитися на співпрацю в середовищі Співдружності необхідно вже з висоти нашого державного досвіду та зрілості самої організації. Потрібне переосмислення пріоритетів розвитку організації. Потрібне вдосконалення механізмів співпраці", - сказав він під час виступу на засіданні Ради Міжпарламентської Асамблеї держав-учасників СНД в Алмати.

Спікер українського парламенту вважає, що майбутнє СНД "має будуватися на принципах абсолютно рівного партнерства і рівної ж вигоди в інтересах народів, високої культури компромісу". Литвин переконаний, що "про політику тиску та шантажу слід забути".

На його думку, СНД підтвердило свою роль в світових і регіональних економічних процесах і стало єдиною в своєму роді платформою багатосторонньої взаємодії його учасників практично у всіх областях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Литвин визнав, що йому соромно розповідати іноземцям про українські можливості

"Тому доцільно говорити не про зниження ролі СНД і, тим більше, не про вичерпання потенціалу організації, а про вироблення нових підходів до роботи Співдружності, надання нових імпульсів його розвитку", - підкреслив Литвин.

Як вважає Литвин, СНД "все ще не вистачає бачення повної картини глобального світу і глобальних же викликів і ризиків, а також потенційного місця Співдружності у системі світової політики, економіки, в архітектурі безпеки наступних десятиліть".

Литвин впевнений, що МПА є повноправним співавтором глибоких трансформацій на пострадянському просторі.

Зараз ви читаєте новину «Литвин закликав СНД забути про політику тиску та шантажу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути