Ексклюзиви
вівторок, 09 липня 2013 12:59

Лише 16% законопроектів, поданих до ВР нардепами, було прийнято - спікер

Лише 16% законопроектів, поданих до ВР нардепами, було прийнято - спікер
Фото: unn.com.ua

Спікер ВР Володимир Рибак розповів, що лише 16% законопроектів, з поданих народними депутатами на розгляд другої сесії парламенту VII, було прийнято в цілому та першому – другому читанні. Решту – знято з розгляду або відхилено.

Про це він розпвів в інтерв'ю виданню "Голос України".

"Зверніть увагу на одну важливу особливість — рівень професіоналізму суб'єктів законодавчої ініціативи. Для наочності наведу досить промовисту парламентську статистику. За період другої сесії у Верховній Раді на перше липня цього року було зареєстровано 1604 законопроекти. З них 92 прийнято у цілому та першому – другому читанні, тобто лише п'ять відсотків", - повідомив спікер.

За його словами, найвищій рівень ефективності законотворчої роботи на другій сесії парламенту у глави держави: "А тепер подивіться на ефективність законотворчої роботи окремих суб'єктів законодавчої ініціативи".

Президент України подав на розгляд парламенту під час другої сесії 13 принципово важливих законопроектів, з яких прийнято у цілому та першому – другому читанні 12, тобто 92%! Непоганий рівень ефективності й у Кабінету Міністрів України — 60 відсотків прийнятих законопроектів. А от який вигляд має доробок народних депутатів: з 221 законопроекту прийнято в цілому та першому – другому читанні тільки 37 документів, а це — лише 16 відсотків від загального "валу". Решту знято з розгляду, або взагалі відхилено", - сказав він.

Нагадаємо, 5 липня спікер ВР урочисто закрив роботу другої сесії ВР VII скликання.

Зараз ви читаєте новину «Лише 16% законопроектів, поданих до ВР нардепами, було прийнято - спікер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути