четвер, 30 січня 2020 11:57

Лідери європейських країн повинні відмовитися від участі в політичному шоу 9 травня в Москві

Лідери європейських країн повинні відмовитися від участі в політичному шоу 9 травня в Москві
Нардеп Ірина Фриз: "Висловлювання голови Комітету Державної Думи Російської Федерації з освіти і науки В'ячеслава Ніконова повинні мати наслідки". Фото: Ліга.НЕТ

Країни Європи повинні звернути увагу на риторику російської влади і відмовитися від участі в ганебному політичному шоу, запланованому на 9 травня 2020 року.

Про це повідомила народний депутат з "Європейською Солідарності" Ірина Фриз на своїй сторінці в мережі Facebook.

"Голова Комітету Державної Думи Російської Федерації з освіти і науки В'ячеслав Ніконов назвав Європейський Союз "гітлерівською коаліцією".

Звертає на себе увагу, що Ніконов за сумісництвом є не тільки головою правління фонду "Русский мир", а й онуком В'ячеслава Молотова. Того самого, який підписував угоди з нацистським міністром закордонних справ Йоахімом фон Ріббентропом.

Отже, Ніконов вважає, що після виходу з ЄС Великобританії в економічному союзі не залишилося жодної країни, що не входила в нацистську вісь. Він також додав, що "Франція також була захоплена, а її заводи працювали на Німеччину", - зазначила політик.

Ірина Фриз зазначила, що висловлювання цього російського шовініста повинні мати наслідки, як мінімум у вигляді персональних санкцій і обмеження в'їзду такими громадянами до Європейського Союзу.

"Приголомшливо, що ця заява співпала з обранням іншого представника російського парламенту віце-президентом ПАРЄ. Все це є зневагою до всієї Європи і де-факто реваншем країни-агресора в серці демократичних держав", - додала вона.

"Росія почала здійснювати трактування історичних подій, де факти минулого пояснюються політичною кон'юнктурою сьогоднішнього дня і використовуються в стилі два мислення Джорджа Оруелла. Ще кілька років тому Дивізію Нормандія Неман зображували героями і борцями з фашизмом, але вже зараз росіянам намагаються довести, що французи були пособниками третього Рейху. Польща, яку Москва кинула в гітлерівську окупацію, за логікою Держдуми РФ, раптом також стала членом гітлерівської осі", - підкреслила парламентарій.

Зараз ви читаєте новину «Лідери європейських країн повинні відмовитися від участі в політичному шоу 9 травня в Москві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути