пʼятниця, 15 квітня 2011 09:06

Лавриновичу сподобались 5% Януковича для партій

Лавриновичу сподобались 5% Януковича для партій

Міністр юстиції України Олександр Лавринович не вважає дискримінаційними норми запропонованих владою змін до закону "Про вибори народних депутатів України".

Ідеться, зокрема, про підвищення прохідного бар'єру для партій до 5 відсотків.

"При змішаній виборчій системі навіть запропонований бар'єр для політичних партій 5 відсотків – це зовсім не дискримінаційний бар'єр, тому що поняття дискримінації вже вживається при більш високих цифрах. Окрім того, слід пам'ятати, що є половина складу парламенту, яка обирається в одномандатних округах", – сказав Лавринович.

Нагадаємо, президент України Віктор Янукович виступив за підвищення прохідного бар'єру до Верховної Ради. "За умови збереження пропорційної системи прохідний бар'єр має бути диференційованим - для партій 4%, а для блоків 5%, з поступовим зростанням на 1% для кожної нової партії, що входитиме у блок, крім перших двох", - зазначив глава держави.

Натомість народний депутат від Християнсько-демократичного союзу (ХДС) Давид Жванія запропонував для політичних сил знизити прохідний бар'єр в парламент із 3% до 1%.

Зараз ви читаєте новину «Лавриновичу сподобались 5% Януковича для партій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути