середа, 26 січня 2022 11:54

Кулеба про евакуацію дипломатів США: Це грає на мету Путіна

Кулеба про евакуацію дипломатів США: Це грає на мету Путіна
Кулеба пояснив, чому евакуація дипломатів США з Києва вигідна Путіну. Фото: Reuters

План Сполучених Штатів Америки щодо скорочення штату працівників посольства у Києві шляхом від'їзду частини співробітників і членів сімей є передчасним та грає на руку президенту Росії Володимиру Путіну.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в інтерв'ю CNN.

Він зазначив, що поважає право кожної країни на захист своїх громадян. Але евакуація за його словами "поширює паніку" і грає на мету Путіна "дестабілізувати Україну зсередини й зробити нас слабшими, не вдаючись до військової сили".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ситуація кардинально інша, ніж 2014 року" - Кулеба

Кулеба наголосив, що США безумовно не перебільшують загрозу з боку Росії, але "сила, рішучість, стримування - це три елементи, які працюють з Путіним".

"Якщо він відчує найменші ознаки слабкості, це лише спонукає його до подальшої ескалації та до війни. І цього ми повинні уникати", - додав міністр.

Державний департамент США розпорядився розпочати евакуацію сімей американських дипломатів з України 24 січня. Це називають запобіжними заходами, яких необхідно вжити для безпеки громадян США й державного персоналу. Посольство США у Києві роботу не зупиняє.

У МЗС України таке рішення назвали "надмірною пересторогою". Євросоюз водночас не бачить причин для евакуації родин своїх дипломатів з України і чекає пояснення від США, чому вони ухвалили таке рішення.

24 січня стало відомо, що Велика Британія слідом за США евакуює частину своїх дипломатів з Києва. Конкретних погроз дипломатам не надходило. У своєму рішенні Лондон орієнтувався на Вашингтон.

Зараз ви читаєте новину «Кулеба про евакуацію дипломатів США: Це грає на мету Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути