понеділок, 24 січня 2022 10:26

У МЗС евакуацію американських дипломатів назвали "надмірною пересторогою"

У МЗС евакуацію американських дипломатів назвали "надмірною пересторогою"
У МЗС наголосили, що Росія намагається посіяти паніку, поширюючи фейки. Фото: facebook.com/UkraineMFA

Міністерство закордонних справ вважає "проявом надмірної перестороги" рішення Держдепу США про дозвіл залишити Київ працівникам свого посольства та їхнім сім'ям.

Про це сказав речник МЗС Олег Ніколенко, передає "Радіо Свобода".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Велика Британія розпочала евакуацію дипломатів з України

"Поважаючи право іноземних держав на гарантування безпеки своїх дипломатичних місій, вважаємо такий крок американської сторони передчасним і проявом надмірної перестороги.

Фактично кардинальних змін в безпековій ситуації впродовж останнього часу не відбулося: загроза нових хвиль російської агресії залишається сталою з 2014 року, а накопичення російських військ біля державного кордону почалося ще в квітні минулого року. Рішення Держдепу США не означає, що всі співробітники американського посольства зараз виїдуть з України. Посольство продовжить повноцінно функціонувати.

Члени дипмісії отримали можливість поїхати, якщо вони мають таке бажання. Проте їхній від'їзд зовсім не є обов'язковим", – заявив Нікокленко.

Він закликав спокійно ставитися до рекомендацій громадянам США реєструвати плани своїх подорожей на сайті Держдепу. І наголосив, що Росія намагається посіяти паніку, поширюючи фейки та дезінформацію.

22 січня США проінформували Україну про те, що, імовірно, почнуть евакуацію сімей дипломатів із посольства в Києві. Посольство США в Києві запросило у Держдепартаменту дозвіл на від'їзд усіх другорядних працівників та їхніх сімей. Тоді представник Держдепу повідомив, що США здійснюють ретельне планування на випадок екстреної ситуації. Воно відбувається завжди в разі, якщо безпекова ситуація погіршиться.

24 січня Держдеп санкціонував від'їзд штатних працівників США й зобов'язав виїхати з посольства в Києві членів їхніх сімей.

Зараз ви читаєте новину «У МЗС евакуацію американських дипломатів назвали "надмірною пересторогою"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути