понеділок, 24 січня 2022 13:21

Офіс президента відреагував на евакуацію дипломатів США з Києва

Офіс президента відреагував на евакуацію дипломатів США з Києва
Якби Держдепартамент США не евакуював частину дипломатів з Києва, то зіткнувся б із критикою всередині США - Подоляк. Фото: УНІАН

В Офісі президента вважають, що евакуація частини співробітників посольства США в Києві та членів їх сімей може бути викликана не так зростанням загрози нового вторгнення Росії, як внутрішньополітичною ситуацією в Америці.

Про це заявив радник голови ОП Михайло Подоляк, пише Liga.net.

Він наголосив: якщо США постійно говорять про ризики погіршення безпекової ситуації в Україні, було б дивно не піклуватися про сім'ї службовців посольства. Радник голови ОП переконаний, що якби Держдепартамент США не вирішив евакуювати родини своїх дипломатів, то зіткнувся б із критикою всередині країни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На тлі російської агресії НАТО посилює військову оборону Східної Європи

"Не потрібно ті чи інші внутрішні управлінські рішення урядів країн-партнерів перетворювати на будь-які "тривожні сигнали". Рішення США не вносить серйозних змін у роботу американських диппредставництв, рівень взаємодії та ефективності залишиться незмінним", – наголосив Подоляк.

Також повідомив, рішення про евакуацію можуть переглянути вже у лютому.

Державний департамент США розпорядився розпочати евакуацію сімей американських дипломатів з України 24 січня. Це називають запобіжними заходами, яких необхідно вжити для безпеки громадян США й державного персоналу. Посольство США в Києві роботу не зупиняє.

У МЗС України таке рішення назвали "надмірною пересторогою". Євросоюз водночас не бачить причин для евакуації родин своїх дипломатів з України і чекає пояснення від США, чому вони ухвалили таке рішення.

24 січня стало відомо, що Велика Британія слідом за США евакуює частину своїх дипломатів із Києва. Конкретних погроз дипломатам не надходило. У своєму рішенні Лондон орієнтувався на Вашингтон.

Зараз ви читаєте новину «Офіс президента відреагував на евакуацію дипломатів США з Києва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути