вівторок, 07 червня 2011 14:40

Кучма відпрошується у генпрокуратури до Франції

Кучма відпрошується у генпрокуратури до Франції

Екс-президент Леонід Кучма просить Генпрокуратуру дозволить йому поїхати до Франції з метою участі  круглому столі щодо перспектив євроінтеграції України, який проводиться Центром політичних та закордонних справ.

Відповідне клопотання екс-президент надіслав на адресу генерального прокурора Віктора Пшонки.

Як зазначається у клопотанні екс-президента, він отримав письмове запрошення на цей захід.

"У запрошені йдеться про те, що Центр політичних та закордонних справ, за ініціативою президента Франції Ніколя Саркозі, здійснює свою діяльність зі співробітництва з країнами, які у майбутньому можуть інтегруватися до Євросоюзу", - зазначає прес-служба.

"У листі до Леоніда Кучми президент Центру політичних та закордонних справ Фаб'єн Боссар зазначив, що під час дискусії за круглим столом колишніх керівників цих країн важливо почути про цінний досвід співпраці України з європейськими інституціями за часів президентства Леоніда Кучми у 1994-2005-му роках, а також ідеї другого президента щодо перспектив євроінтеграції України. У круглому столі також братимуть участь члени французького уряду, посли європейських країн і представники великого бізнесу", - додають представники фонду Кучми.

12 травня 2011 року Леонід Кучма направив клопотання до Генерального прокурора України Віктора Пшонки про скасування запобіжного заходу у вигляді підписки про невиїзд з місця постійного проживання і отримав відмову.

У клопотанні зазначалося, що запобіжний захід застосовано безпідставно та без врахування положень ч. 2 ст. 148 КПК України, оскільки Кучма не тільки не намагається ухилитись від слідства та виконує всі вимоги ГПУ, а й навпаки, є найбільш зацікавленою особою у встановленні істини у справі.

Крім того на думку екс-президента при застосуванні запобіжного заходу не враховано, що згідно Конституції за ним зберігається і охороняється законом звання президента України. 

Зараз ви читаєте новину «Кучма відпрошується у генпрокуратури до Франції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути