вівторок, 19 квітня 2011 20:31

Спецтема: Кримінальна справа проти Кучми

Адвокати Кучми просять Пшонку закрити справу

Адвокати Кучми просять Пшонку закрити справу

Адвокати Леоніда Кучми вважають, що кримінальне переслідування їхнього підзахисного незаконне. З такою скаргою вони звернулися до генерального прокурора Віктора Пшонки.

Адвокати екс-президента Віктор Петруненко і Сергій Ульянов просять генпрокурора відмінити постанову його першого заступника Рената Кузьміна про порушення кримінальної справи стосовно Кучми.

Також вони просять залишити в силі постанову слідчого з особливо важливих справ Генпрокуратури Олександра Харченка від 10 вересня 2010 року про відмову в порушенні кримінальної справи стосовно Кучми та інших осіб.

У скарзі адвокати посилаються на встановлену наслідком суперечливість свідчень колишнього офіцера Держохорони Миколи Мельниченка і
неспроможність інших доказів, що є в справі.

Зокрема, адвокати вказують на те, що у висновках фоноскопічних експертиз у справі не міститься висновок про справжність записів, вилучених у Мельниченка, а також не виключається їх монтаж.

Раніше Леонід Кучма заявляв, що не має наміру оскаржувати порушення кримінальної справи проти себе.

Нагадаємо, 21 березня 2011 Генпрокуратура порушила кримінальну справу щодо Кучми. Він звинувачується в перевищенні влади і службових повноважень, що призвели згодом до вбивства журналіста Георгія Гонгадзе (ч.3 ст.166 Кримінального кодексу в редакції 1960 року). Плівки майора управління Держохорони Миколи Мельниченка визнані речовим доказом у справі.

Зараз ви читаєте новину «Адвокати Кучми просять Пшонку закрити справу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути