Ексклюзиви
пʼятниця, 18 квітня 2008 11:09

КС дозволив Ющенку міняти Конституцію в обхід Ради

КС дозволив Ющенку міняти Конституцію в обхід Ради

Народ може реалізувати на всеукраїнському референдумі за народною ініціативою своє виключне право визначати і змінювати конституційний лад в Україні шляхом прийняття Конституції України у порядку, визначеному Конституцією і законами України.

Відповідне рішення Конституційного суду у справі за поданням Президента України оголосив сьогодні суддя-доповідач у справі Іван Домбровський.

Народ України, як носій суверенітету і єдине джерело влади в країні, здійснюючи своє волевиявлення через всеукраїнський референдум за народною ініціативою у порядку, визначеному законодавством і Конституцією, може приймати закони (вносити в них зміни), крім законів, прийняття яких на референдумі за Конституцією не допускається.

КСУ вирішив, що процедура підписання і оприлюднення законів, встановлена ч. 2 ст. 94 Основного закону, не застосовується до законів, прийнятих шляхом референдуму. Рішення всеукраїнського референдуму щодо прийняття законів є остаточним і не потребує будь-якого затвердження, в тому числі Верховною Радою України.

КСУ також вирішив звернути увагу ВР, народних депутатів, Президента на необхідність приведення діючого законодавства з питань референдуму у відповідність до норм чинної Конституції.

Рішення КСУ є обов"язковим до виконання на території Україні, остаточним і не може бути оскаржене.

Зараз ви читаєте новину «КС дозволив Ющенку міняти Конституцію в обхід Ради ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути