Ексклюзиви
неділя, 13 червня 2021 18:21

Країни "Великої сімки" визначили пріоритети для розвитку світу

  G7 визначила шість пріоритетів для розвитку світу. Фото: Reuters
G7 визначила шість пріоритетів для розвитку світу. Фото: Reuters

Лідери G7 визначили шість пріоритетів, які ляжуть в основу їхніх спільних глобальних дій для забезпечення процвітання планети.

Про це йдеться у схваленій заяві країн, повідомляє Європейська правда.

Перший пріоритет - зупинити пандемію і підготуватися до майбутнього, активізувавши міжнародні зусилля, щоб вакцинувати весь світ. G7 ставить за мету надати якомога більше безпечних вакцин якомога більшій кількості людей.

Другий пріоритет - пожвавлення економіки. Його лідери G7 хочуть реалізвуати, впроваджуючи плани з відновлення економіки, засновані на підтримці в розмірі $12 трлн, виділених під час пандемії. Основна мета - сприяти економічному зростанню в майбутньому, з планами, які створюють робочі місця, інвестують в інфраструктуру, стимулюють інновації, підтримують людей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: G7 вимагає в Росії вивести війська з Донбасу

Третій пріоритет - забезпечити майбутнє процвітання, виступаючи за більш вільну і справедливу торгівлю в рамках реформованої торговельної системи, більш стійку глобальну економіку і більш справедливу глобальну податкову систему.

Четвертий пріоритет - захистити планету, підтримуючи зелену революцію, яка створює робочі місця, скорочує викиди і прагне обмежити підвищення глобальної температури до 1,5 градуса.

Лідери G7 зобов'язалися досягти нульового рівня викидів не пізніше 2050 року, скоротити вдвічі свої колективні викиди за два десятиліття до 2030 року, збільшити і поліпшити фінансування боротьби зі зміною клімату до 2025 року; зберегти або захистити не менше 30% своєї суші і океанів до 2030 року.

П'ятий пріоритет - зміцнити партнерські відносини з іншими людьми по всьому світу, розвивати нові партнерства шляхом поетапної зміни свого підходу до інвестицій в інфраструктуру, в тому числі через ініціативу з екологічно чистого і зеленого росту.

Шостий пріоритет - сприймати свої цінності як міцну основу успіху в світі, який постійно змінюється.

"Ми будемо використовувати силу демократії, свободи, рівності, верховенства права і поваги прав людини, щоб відповісти на найважливіші питання і подолати найсерйозніші проблеми", - йдеться в документі.

Країни G7 виступили на підтримку зусиль, спрямованих на прозорість та підзвітність Ірану щодо компенсацій родичам жертв катастрофи літака МАУ. Країни також стурбовані продовженням порушень прав людини та зловживань в Ірані.

Зараз ви читаєте новину «Країни "Великої сімки" визначили пріоритети для розвитку світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути