Ексклюзиви
середа, 03 квітня 2024 15:26

Конгрес може ухвалити $60 млрд для України разом законом про повну конфіскацію активів РФ - Джон Гербст

Конгрес може ухвалити $60 млрд для України разом законом про повну конфіскацію активів РФ - Джон Гербст
Джон Гербст: "Вашингтону зараз легше ухвалити закон про конфіскацію майна РФ, аніж надати Україні озброєння". Фото: КБФ

Екс-посол США в Україні Джон Гербст переконаний, що американські конгресмени врешті-решт проголосують не тільки за пакет допомоги у розмірі $60 млрд для України, а і за спеціальний закон (REPO Act), що дозволить конфіскувати заморожені державні та приватні активи РФ і направити ці кошти українській державі.

Такий прогноз він озвучив в ексклюзивному коментарі Gazeta.ua.

Гербст сказав, що REPO Act є хорошим кроком у правильному напрямку, і, якщо Сполучені Штати діятимуть рішуче, він матиме вплив. Але питання поводження з російськими активами також вимагає співпраці з іншими країнами та ЄС. Екс-посол сподівається, що США продовжать переконувати Європу піти на повну експропріацію активів РФ (де вони, в основному, і зосереджені - ред.).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Джонсон готовий виставити на голосування законопроєкт про допомогу Україні - Forbes

"Півроку тому європейці схилялися до того, щоб нічого не робити, і з того часу було досягнуто певного прогресу, але потрібно зробити більше. Тож я думаю, що Сполучені Штати працюватимуть над тим, щоб переконати їх також передати активи. Нам потрібно передати всі активи, щоб Україна змогла підтримувати себе. Я думаю, є досить непогані шанси на те, що REPO act буде прийнятий десь в той самий період часу, як і пакет допомоги, або разом з ним. В будь-якому разі, це точно станеться. Я вважаю, що Вашингтону зараз легше ухвалити конфіскацію російських активів, аніж надати Україні необхідну та більш досконалу зброю", - переконаний дипломат.

Спікер Палати представників Конгресу Сполучених Штатів Америки Майк Джонсон очікує, що пакет допомоги Україні включатиме "деякі важливі нововведення", зокрема - можливе виділення допомоги у кредит.

Джонсон заявив про складне становище, в якому він опинився, маючи історично невелику більшість у Палаті представників.

Сказав, що працював над розробкою пакета підтримки України і планує винести його на голосування, коли Палата повернеться до роботи.

Зараз ви читаєте новину «Конгрес може ухвалити $60 млрд для України разом законом про повну конфіскацію активів РФ - Джон Гербст». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути